Hilversum,
26
april
2021
|
13:22
Europe/Amsterdam

Radioprogramma De MAX!: Henkjan Smits interviewt Tom Jones exclusief voor Nederlandse radio

Op werkdagen tussen 18.00-20.00 uur op NPO Radio 5

Vanaf maandag 26 april is in het NPO radio 5-programma De MAX! een week lang een deel van het exclusieve interview te horen dat Henkjan Smits onlangs had met de legendarische Britse zanger Tom Jones. Elke dag* wordt om 19.30 uur een track van het nieuwe album van Tom Jones Surrounded by Time gedraaid, voorafgegaan door een kort gesprek waar Tom Jones over dat specifieke nummer vertelt. Henkjan is de enige radio DJ in Nederland die Tom Jones over zijn nieuwe album heeft gesproken.

Surrounded by Time is een coveralbum en bevat liedjes die veel voor Tom hebben betekend, waaronder nummers van Cat Stevens en Bob Dylan. De inmiddels 80-jarige Sir Tom Jones sprak onlangs uitgebreid met Henkjan tijdens een videogesprek waarin hij onder meer vertelde over zijn drang om maar door te gaan en dat hij zelfs op zijn 80e nog nieuw materiaal maakt. Ook had Henkjan het met Tom over het overlijden van zijn vrouw vijf jaar geleden met wie hij 59 jaar getrouwd was, over de beloftes die hij aan haar maakte en over de manier waarop hij weer is gaan zingen terwijl hij zoveel verdriet had. En aangezien Tom nu op een van de stoelen bij The Voice UK zit als coach, vroeg Henkjan hem ook wat hij aspirant popsterren adviseert en waar hij op let. 

Het hele gesprek is ook via MAXvandaag.nl en NPORadio5.nl te beluisteren.

De MAX! is een programma met ''De M van muziek''. Manuëla Kemp en Henkjan Smits draaien muziek uit de afgelopen acht decennia, met de nadruk op de jaren 60 en 70. Ze vertellen daarbij iedere dag verhalen achter de gedraaide muziek.

De MAX!
Presentatie: Manuëla Kemp en Henkjan Smits
Op werkdagen tussen 18.00-20.00 uur op NPO Radio 5

www.maxvandaag.nl

* Behalve op Koningsdag wanneer NPO Radio 5 uitsluitend nationaal product draait