Hilversum,
30
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Radio programma Wekker-Wakker! blikt terug op de Olympische Spelen in de jaren 60 (30-01-2014)

Van 1 tot en met 7 februari organiseert Radio 5 Nostalgia de themaweek ‘Week van de Jaren 60.’ In het programma Wekker-Wakker-Weekend! met Jan Rietman is op zaterdag 1 februari Gerard den Elt te gast. Hij komt vertellen over zijn boek: ’43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen´.

Henk Mouwe en Myrna Goossen ontvangen in Wekker-Wakker! oud-sporters in de studio.
Op maandag 3 februari zijn Stien Kaiser, Carry Geijssen en Ans Schut te gast.
Zij halen herinneringen op aan de Winterspelen van 1968 in Grenoble. De drie schaatssters zijn nog altijd dikke vriendinnen.

Op dinsdag 4 februari schuift Sjoukje Dijkstra aan. In de jaren 60 behoorde zij tot de absolute wereldtop bij het kunstrijden. In 1964 behaalde zij als eerste Nederlander ooit een gouden medaille op de Winterspelen.

Koos Postema werkte in de jaren 60 als sportjournalist. Op woensdag 4 februari komt hij bij Henk & Myrna vertellen over zijn herinneringen als sportverslaggever bij de Olympische Spelen in die tijd. 

De Week van de Jaren 60 wordt afgesloten af met oud-schaatser Henk van der Grift.
Hij deed mee aan de Olympische Spelen van 1960. Zijn schaatscarrière leidde tot de versnelde aanleg van de Jaap Edenbaan, de eerste kunstijsbaan in Nederland.

Wekker-Wakker! presentator Henk Mouwe kijkt er naar uit om zijn jeugdidool Henk van der Grift te ontmoeten. ‘Op posters stond Henk van der Grift met een rood-wit-blauwe schaatsmuts. Jarenlang heb ik er zo één gehad.’

Op vrijdag wordt de top 200 van de jaren 60 op Radio 5 Nostalgia uitgezonden. Luisteraars hebben hiervoor de hele week kunnen stemmen op hun favoriete nummers via radio5nostalgia.nl


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wekker-Wakker-Weekend!

Met Jan Rietman Zaterdag 06.00 -10.00 uur op Radio 5 Nostalgia

Wekker-Wakker!

Maandag tot en met vrijdag 06.00 – 10.00 uur op Radio 5 Nostalgia.