Hilversum,
10
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma informatie Tijd voor MAX 10-11-2014

Hilversum, 3 november 2014- Maandag 10 t/m donderdag 13 november om 17.40 uur op NPO 2 kunt u weer kijken naar nieuwe afleveringen van Tijd voor MAX. Presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen praten deze week met verschillende gasten over actuele onderwerpen.

Voor veel mensen zal het lijken alsof de ramp met de MH17 op 17 juli nog maar net is gebeurd, maar inmiddels is het toch al november en is de dag van de nationale herdenking aangebroken. Ook Tijd voor MAX staat op 10 november natuurlijk in het teken van deze indrukwekkende plechtigheid. Te gast is onder anderen generaal buiten dienst en voormalig commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, die beroepshalve maar ook uit persoonlijke ervaring weet hoe ingrijpend het verlies van een dierbare is voor de nabestaanden. We spreken verder met iemand die gespecialiseerd is in rouwverwerking op school, en muzikant Marco Roelofs (ex-voorman van de Heideroosjes) zingt een lied dat hij speciaal maakte naar aanleiding van de vliegramp.

Deze week schuift ook zanger en musicalacteur Freek Bartels bij ons aan. Hij is één van de sterren die schitteren in de eerste editie van de concertreeks 'Musicals in Concert' in de Ziggo Dome, waarin de succesnummers uit talloze legendarische musicals de revue passeren. Wat is Freeks persoonlijke favoriet? En nu we het toch over muziek hebben: The New London Chorale treedt op! En zij treden ook op tijdens de MAX Proms! Kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo Paul Rem heeft weer een intrigerend stuk opgediept uit de koninklijke archieven en komt daar aan tafel bij Sybrand en Martine over vertellen. En we zijn er nog niet, want de voltallige cast van het MAX-reisprogramma 'We zijn er bijna!' is aanwezig in de studio om terug te blikken op de ervaringen van afgelopen zomer.

Presentator Jaap Jongbloed zet zich al jaren in voor het Liliane Fonds en heeft weer hartverwarmende verhalen die hij graag met ons wil delen, en uiteraard zoals elke week in Tijd voor MAX ook nuttige tips en adviezen van dokter Ted van Essen en de MAX Ombudsman.

Tijd voor MAX 
Maandag t/m donderdag om 17.40 uur op NPO 2 
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen 
www.tijdvoormax.nl