Hilversum,
06
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma informatie: MAX TV Wijzer 16-1-2015

Hilversum, 22 december 2014- Vrijdag 16 januari om 16:15 uur op NPO 1 kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van MAX TV Wijzer met Koos Postema, waarbij de televisie van vroeger en nu centraal staat. In iedere aflevering blikt Postema samen met actuele gasten vooruit op komende televisieweek.

Aflevering 3 – Walter Tiemessen en Tom Blom blikken terug op De eerste de Beste - 16 januari om 16:15 uur op NPO 1

In deze aflevering halen Walter Tiemessen en Tom Blom herinneringen op aan ’De eerste, de Beste’, waarbij de deelnemers een poging deden om records te breken. Dit succesvolle programma werd midden jaren 80 uitgezonden bij de TROS. Een van de meest opvallende en succesvolle pogingen is het wereldrecord dominostenen omgooien. Tom en Walter gaan terug naar het Autotron in Rosmalen, het decor van Europe in Domino 1988. Samen blikken de twee presentatoren terug op een geslaagd tv-spektakel, dat nadien een nog groter fenomeen werd in binnen- en buitenland.

Aflevering 4 – Rik Felderhof nog een keer te zien met De Stoel - 23 januari om 16:15 uur op NPO 1

Rik Felderhof reist in de jaren 90 kris kas door Nederland voor zijn programma De Stoel. Vele tientallen, bijzondere en opmerkelijke gasten nemen plaats in de beroemde rieten stoel van Rik. Speciaal voor MAX TV Wijzer brengt Rik nogmaals een bezoek aan een van de gasten uit zijn programma. De presentator is op bezoek bij de Brabantse kunstschilder Cornelis le Mair, die van zijn complete inrichting ook een kunstwerk heeft gemaakt.

Aflevering 5 – Ha, die Pa acteurs herenigd - 30 januari om 16:15 uur op NPO 1

In de jaren 90 is bij de NCRV te succesvolle comedy ’Ha, die Pa!’ te zien. Hoofdrolspelers Luc en Joris Lutz spelen in de serie de rollen van vader en zoon en zijn dat in het echte leven. Ook Guusje Westermann was wekelijks te zien, zij als huishoudster Suus van Roon. Joris en Guusje gaan terug naar een aantal opnamelocaties. Na vele jaren halen zij daar herinneringen op aan de comedy en de overleden acteur Luc Lutz.

MAX TV Wijzer
Aflevering 3, 4, 5
Vrijdag 16, 23 en 30 januari om 16:15 uur op NPO 1 
Presentatie: Koos Postema
www.omroepmax.nl