Hilversum,
05
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma-informatie Lekker Weertje aflevering 3, 4, 5 en 6

Hilversum, 5 juni 2015 - Lekker Weertje draait dit seizoen meer dan ooit om het weer. Lekker weer, slecht weer, maar vooral spraakmakend weer. Erwin Kroll en Philip Freriks nemen u elke dinsdag om 21.20 uur mee op reis langs de mooiste weerverhalen van Nederland.

Mooie locaties, luchtige gesprekken en populairwetenschappelijke openbaringen zijn de ingrediënten van het nieuwe seizoen van Lekker Weertje. Waar andere programma’s stoppen als de weersomstandigheden bar worden, gaan Philip en Erwin door. Ze staan op plekjes waar uw hart van gaat zingen. In weer en wind onderzoeken ze de kracht van de wind, blikseminslag en het zonlicht. Ze maken een zonsverduistering mee, volgen de sporen van Nederlandse tornado’s en ervaren windkracht 12.

Kortom, wie denkt dat het Nederlandse weer maar een beetje aanmoddert heeft het mis. Lekker Weertje is dit seizoen één en al weerfenomeen.

Aflevering 3 - 16 juni om 21.20 uur  
Erwin Kroll en Philip Freriks zoeken de zon. Ze beleven een zonsverduistering onder gelijkgestemden, overbruggen de afstand naar de zon, tellen zonnevlekken en meten de zonkracht. De belangrijkst ster aan onze hemel houdt de gemoederen goed bezig, ook als deze niet schijnt!

Aflevering 4 – 23 juni om 21.20 uur
Op jacht naar thermiekbellen overwint Erwin Kroll zijn hoogtevrees, krijgt Philip een lesje weergeschiedenis en blijkt Nederland weerkundig niet onder te doen voor de grote jongens. Met tientallen windhozen en een paar echte tornado’s per jaar kan het ook hier aardig spoken.

Aflevering 5 - 7 juli om 21.20 uur 
Wolkenluchten zijn prachtig om naar te kijken, maar worden nog mooier als Erwin Kroll ze voor u schildert, compleet met weerkundige uitleg uiteraard. Philip Freriks vraagt zich af waarom het niet botert tussen de Texelaars en de weerman en samen bezoeken ze het eiland op zoek naar het beruchte wolkje. En waar wolken zijn is ook regen. In Rotterdam hebben ze de grootste moeite om droge voeten te houden. Het is daar letterlijk pompen of verzuipen.

Aflevering 6 - 14 juli om 21.20 uur 
In deze al weer laatste aflevering van het seizoen reizen Erwin Kroll en Philip Freriks af naar het uiterste noordoosten van Drenthe op zoek naar de oorsprong van donder en bliksem, reuze hagelstenen en andere Bijbelse plagen. En wat te doen als het noodweer u overvalt tijdens een festival of op de camping? Of de bliksem het vliegtuig raakt op weg naar uw vakantiebestemming?

MAX: Lekker Weertje (6 afleveringen)
Elke dinsdag om 21.20 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl