Hilversum,
03
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma-informatie: Droomhuis Gezocht afl. 6&7 23-3-2015 en 30-3-2015

Hilversum 9 februari 2015 - Op maandag 23 en 30 maart kunt u weer kijken naar nieuwe afleveringen van het MAX-programma Droomhuis Gezocht. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. In deze twee afleveringen is hij in Spanje en Italië. U ziet Droomhuis Gezocht iedere maandag om 21.20 uur op NPO 1.

 

Aflevering 6 – Droomhuis Gezocht in Spanje – 23 maart om 21.20 uur op NPO1

De grootste passie van de avontuurlijke Amsterdammers Hannah en Rutger is de tango. Hannah geeft Spaanse les en gaat regelmatig met een groepje cursisten naar Spanje. Het lijkt haar daarom ideaal om daar een huis te hebben. Rutger kan zich daar helemaal in vinden, hij is gek op de mediterraanse mentaliteit én op het eten. Na vijftien fietstochten door Spanje weten ze dat ze het liefst in het groenere noordwesten van het land willen wonen. Hun droomhuis moet een mooi uitzicht hebben en over een ruime woonkeuken beschikken waar alle cursisten kunnen aanschuiven aan een grote tafel.

Samen met Hannah, Rutger en Rutgers moeder Anne Marie gaat Sybrand op zoek. Onderweg lessen ze hun dorst door een bezoek aan een appelboer die op traditionele wijze, de in deze streek zo populaire, appelcider brouwt. Daarnaast maken ze een uitstapje naar het kleurrijke Spaanse stulpje van acteur Alfred van den Heuvel. Alfreds vrouw Debbie geeft ze een rondleiding.

 

Aflevering 7 – Droomhuis Gezocht in Italië - 30 maart om 21.20 uur op NPO 1

Conny en André wonen naar eigen zeggen op het mooiste plekje van Vlissingen, maar na een inbraak voelen ze zich er toch minder prettig. Ze denken nu serieus aan wonen in Italië, het land waaraan ze al twintig jaar hun hart hebben verpand. Qua voorbereidingen zit het wel goed. Conny zit sinds kort op Italiaanse les en ze weten precies waar hun droomhuis moet staan: in de buurt van het Lago Maggiore, het grootste meer van Italië, want daar kun je heerlijk omheen fietsen.

Aan Sybrand de schone taak om samen met Conny, André en teckel Bas hun ideale woning te vinden, het liefst met uitzicht over het water en vooral niét over een spoorlijn. Tijdens deze speurtocht leren ze echt Italiaans ijs maken en varen ze in een bootje over het Lago Maggiore. Tot slot horen ze Cor Bakker piano spelen.

 

MAX: Droomhuis Gezocht 
Presentatie: Sybrand Niessen 
maandag 23 en 30 maart, 21.20 uur op NPO 1