Hilversum,
02
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma-informatie Droomhuis Gezocht 2-3-2015

De zoektocht naar een Zweedse stuga

Hilversum, 20 januari 2015- Op maandag 2 maart om 21:20 uur op NPO 1 kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van het MAX-programma Droomhuis Gezocht. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. In deze aflevering is hij in Zweden.

Gerrit en Teunie uit het Gelderse Zwartbroek hebben een liefde voor husky’s. Inmiddels hebben ze er zes en ze willen niets liever dan met hun sledehonden tochtjes maken, maar daar is natuurlijk sneeuw voor nodig. Om volop van hun passie te kunnen genieten is het stel daarom op zoek naar een droomhuis in Zweden. In de afgelopen tien jaar zijn ze verliefd geworden op de weidsheid, de rust en de sneeuwzekerheid.

Sybrand Niessen gaat samen met hen in de Zweedse provincie Jämtland op zoek naar hun droomhuis en dat moet een echte houten stuga zijn. Ruimte is erg belangrijk net als een houtgestookt fornuis én een hondenkennel.

Ook snuiven we deze aflevering weer wat cultuur op en maken we kennis met de traditie van het midsommarfest, waarbij om een met bloemenkransen versierde boom wordt gedanst. Verder wordt er een bezoekje gebracht aan Hilde en Ruben uit Amsterdam, die in Zweden een B&B runnen in een oude pastorie.

Droomhuis Gezocht 
Aflevering 3 
Maandag 2 maart 
Om 21:20 uur op NPO1 
Presentatie: Sybrand Niessen