Hilversum,
03
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma-informatie: Bed&Breakfast 23-1-2015

Hilversum, 2 januari 2015 – Op vrijdag 23 januari en 6 februari  kunt u weer kijken naar een nieuwe aflevering van Bed&Breakfast. Hierin testen drie B&B-eigenaren goudeerlijk elkaars onderneming en leren de interessante eigenaren goed kennen. Bed&Breakfast ziet u iedere vrijdag om 21:25 uur op NPO 1.

Informatie aflevering 3 - 23 januari 2015 om 21.25 uur op NPO 1

We gaan deze aflevering van start bij de onderneming van moeder Miny en dochter Brenda. Na het overlijden van de man van Miny is deze romantische B&B tot stand gekomen. Met als echte eyecatcher het ontbijtbuffet, waarop potten met snoep en etagères staan. Miny, die jarenlang in de horeca heeft gewerkt is een goede gastvrouw die graag iets extra’s doet voor haar gasten. Dochter Brenda helpt vaak mee in de B&B van haar moeder. Deze twee creatievelingen gaan met de overige B&B-eigenaren bloemschikken; één van de passies van Miny. Wat zullen de gasten van dit uitje vinden?

De tweede locatie is de B&B van Henk en Wouter in Gelderland. Door onder andere een vakantie in Frankrijk is het idee ontstaan om deze B&B te beginnen. Op de voormalige boerderij lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De kamers zijn ingericht met spullen van de kringloop of uit de oude familiehuisraad. Henk en Wouter doen veel voor hun gasten, in de zomermaanden verhuren ze zelfs hun eigen slaapkamer en slapen dan in een caravan op het erf. Ze nemen hun gasten mee de natuur in en gaan naar een wilde flamingo broedplaats.

Als laatste wordt de B&B van Joke en Ton aangedaan. De twee ondernemers zijn inmiddels al 45 jaar samen en runnen met veel liefde hun B&B. De B&B is gesitueerd in een apart gebouw op hun gigantische erf en heeft een moderne inrichting met een bijzonder uitzicht. Zal dit in de smaak vallen bij de overige eigenaren? Samen met hun gasten bereiden Joke en Ton een quiche in hun eigen keuken en bakken deze af in het ambachtelijke bakhuisje waar Ton bij betrokken is als bakker. Uiteraard mag een wandeling door de omgeving niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze B&B.

Informatie aflevering 4 - 6 februari 2015 om 21.25 uur op NPO 1

Als eerste nemen we een kijkje in de B&B van Patrick en Frouke. Patrick kwam dit huis bij toeval tegen maar wist gelijk dat dit het plekje moest worden waar zij én hun vijf tamme varkentjes zouden gaan wonen. De bijzondere B&B is gevestigd aan de Lithse Ham, een bekende recreatieplas. Patrick en Frouke gaan samen met de overige B&B-eigenaren sieraden maken van zilver. Wat zullen de ondernemers vinden van dit creatieve uitje?

Vervolgens zijn de ondernemers te gast bij Bart en Renate. Deze dierenliefhebbers hebben ezels, kippen, varkens en een hond rondom het huis lopen. Gasten kunnen in verschillende kamers verblijven, zoals de bijzondere Finse Kota’s die helemaal zijn ingetimmerd door Bart zelf. Zal dit extra punten opleveren tijdens de beoordeling? De gasten hoeven zich tijdens hun verblijf niet te vervelen, Renate neemt hen mee op een fietstour door de omgeving. En na het Bourgondische diner nemen de gasten een heerlijke duik in het bubbelbad.

Deze aflevering wordt afgesloten tijdens een bezoekje aan de bed & breakfast van Katja en Dirk. In de voormalige landbouwschool van deze goede vrienden waan je je nog even terug in je schooltijd. Er hangen nog echte oude schoolborden en er staan houten schoolbankjes. Katja en Dirk nemen de overige B&B-eigenaren mee naar een dierenpark, waar ze een bezoek zullen brengen aan de vlindertuin.

Bed&Breakfast 
Vrijdag 23 januari en 6 februari 
Om 21:25 uur op NPO 1 
www.omroepmax.nl