Hilversum,
03
februari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Programma informatie: Bed&Breakfast 13-2-2015

Hilversum, 14 januari 2015 – Op vrijdag 13 februari is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van het MAX-programma Bed&Breakfast. Hierin testen drie B&B-koppels goudeerlijk elkaars onderneming. Hoe is de inrichting? Smaakt het ontbijt? En is er goed schoongemaakt? Ook ondernemen de eigenaren uitjes met elkaar waardoor ze elkaar beter leren kennen. Bed&Breakfast ziet u iedere vrijdag om 21:25 uur op NPO 1.

We beginnen deze aflevering bij Joke en Ger. Zij runnen geen gewone bed & breakfast, maar één in de vorm van een oud vrachtschip. Bij Joke en Ger kunnen de gasten ervaren hoe schippers woonden aan boord. De ontbijtruimte van dit oude schip is ingericht door Joke en heeft opvallende details, zoals kerkbanken en patrijspoortjes in de tafels. Joke en Ger leren de andere B&B-eigenaren wat beter kennen door een eendjes- tour te maken.

Vervolgens zijn de eigenaren te gast in Friesland, in de meer dan 200 jaar oude boerderij van Bennie en Dina. Dit koppel is de bed & breakfast begonnen om meer tijd samen door te brengen, maar ontvangt met net zoveel liefde hun gasten. Dina kookt ontzettend graag voor de gasten en Bennie doet veel werk op het erf. Ze ondernemen met hun gasten een sportief uitje door te gaan vliegeren op het strand.

We eindigen deze reis in de provincie Utrecht. Dirkjan en Willemijn runnen hier met veel passie hun bed & breakfast. In 1997 kocht Dirkjan een vervallen monumentaal pand, maar na jaren klussen is het een bijzonder plekje geworden waar de eigenaren trots op zijn. Samen met hun gasten gaat het koppel naar een museum en wagen zij zelfs een dansje met elkaar.

 

Bed&Breakfast
aflevering 5
vrijdag 13 februari

Om 21:25 uur op NPO 1

www.omroepmax.nl