Hilversum,
16
juli
2018
|
10:17
Europe/Amsterdam

Professors op Pad-fotowedstrijd met o.a. prof. mr. Van Vollenhoven

Naar aanleiding van de nieuwe natuurserie Professors op Pad organiseert MAX een natuurfotowedstrijd. In het programma is te zien dat prof. mr. Van Vollenhoven een fervent natuurfotograaf is. Door het fotograferen is hij de natuur pas goed gaan bekijken. Aan iedereen in Nederland dan ook de oproep om aan het fotograferen te slaan.

MAX is op zoek naar de mooiste Nederlandse natuurfoto in de volgende drie categorieën: Landschap, Dier en Plant. Het maakt niet uit waarmee de foto wordt gemaakt. Dat kan variëren van een mobiele telefoon tot een spiegelreflexcamera. Vervolgens zijn de foto's te uploaden via www.maxvandaag.nl/professorsoppad. Ook ontwikkelde foto’s zijn welkom en kunnen per post ingezonden worden. Voorwaarde is dat de foto recent (maximaal één jaar geleden) is gemaakt en beroepsfotografen zijn uitgesloten. Het inzenden van de foto's kan tot en met vrijdag 14 september 2018 (één foto per persoon per categorie).

Prof mr. Van Vollenhoven over de natuurfotowedstrijd: ‘Ik hoop oprecht dat vele kijkers, en ook niet-kijkers, aan deze fotowedstrijd gaan meedoen!’ 

De selectie
Een eerste selectie van de inzendingen wordt geëxposeerd tijdens de Open Studio Dagen, op 1 en 2 september 2018 op het Media Park in Hilversum. Na 15 september zal een deskundige jury, die door ondere andere prof. mr. Van Vollenhoven gevormd wordt, per categorie een vijftal finalisten selecteren uit alle ingestuurde foto’s die voldoen aan de voorwaarden. Uit de finalisten wordt vervolgens door de jury een winnaar gekozen.

Veiling Fonds Slachtofferhulp
De finalisten en de winnaars worden in een expositie in het Biesbosch MuseumEiland getoond en ter veiling aangeboden. De opbrengst hiervan gaat naar Fonds Slachtofferhulp. De expositie bestaat voor een deel ook uit een selectie uit het portfolio van de heer Van Vollenhoven.Ga voor deelname aan de wedstrijd en meer informatie naar:www.maxvandaag.nl/professorsoppad

Op MAX Vandaag worden de gratis videocursussen Natuurfotografie en Digitale fotografie aangeboden.

Over het programma Professors op Pad
Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de natuurserie Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée weet als botanicus van alles over het landschap, en alle bloemen, bomen en planten. Samen trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen. In elk gebied gaan ze met een boswachter op pad.Professors op Pad is elke week op vrijdag om 21.15 uur op NPO 2 te zien.

www.maxvandaag.nl/professorsoppad