Hilversum,
22
november
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

Professors op Pad aflevering 4 tot en met 6

Ook in het nieuwe jaar gaat Professors op Pad verder. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven neemt, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Vrijdag 3, 10 en 17 januari zijn de nieuwe afleveringen om 19.55 uur te zien op NPO 2.

Aflevering 4: Oosterschelde – vrijdag 3 januari om 19.55 uur op NPO 2
In deze aflevering bezoeken prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. dr. Joop Schaminée de plek waar in 1953 de Watersnoodramp is begonnen met een dijkdoorbraak. Vanuit De Schelphoek worden de professors meegenomen naar een bijzondere plek, waar iedereen kan zien hoe mooi het onderwaterleven in de Oosterschelde is. Vlakbij het Watersnood Museum, in de branding, treffen ze de ‘onderwater tuinen’ aan, die bij hoogwater vollopen met water en bij laagwater vol blijven staan met water uit de Oosterschelde. In de bakken is te zien wat er allemaal in de Oosterschelde leeft.

Aflevering 5: Zuid-Limburg – vrijdag 10 januari om 19:55 uur op NPO 2
In de vijfde aflevering bezoeken de professors het heuvellandschap in het meest zuidelijke deel van het land rondom Slenaken in het Gulpdal. Samen met boswachter Niki Jasper gaan de twee vrienden op zoek naar de Hazelmuis. Deze muis wordt, vanwege zijn lange staart, het aapje van het zuiden genoemd.

Aflevering 6: Naardermeer – vrijdag 17 januari om 19.55 uur op NPO 2
In alweer de laatste aflevering van dit seizoen worden prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. dr. Joop Schaminée door boswachter Luc Hoogenstein met de boot meegenomen naar het Naardermeergebied. Een bijzonder laagveengebied met open plassen, moerasbossen, rietlanden met trilveen en hooilanden op het zeer moerassige veen. De professors wagen zich er zelfs aan om een stap te zetten op het verraderlijk uitziende trilveen. Ook krijgen de professors de gelegenheid om een aantal uilen terug uit te zetten in de natuur, na een benodigd verblijf in het Vogelhospitaal Naarden.

Over het programma Professors op Pad
Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de natuurserie Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Prof. dr. Joop Schaminée weet als botanicus van alles over het landschap, alle bloemen, bomen en planten. Samen trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.

Professors op Pad
Vrijdag 3, 10 en 17 januari 2020
Om 19.55 uur op NPO 2
www.MAXVandaag.nl

#professorsoppad | Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire