Hilversum,
06
januari
2020
|
13:19
Europe/Amsterdam

Professors op Pad – aflevering 5: Zuid-Limburg

Vrijdag 10 januari om 19.50 uur op NPO 2

Vrijdag 10 januari om 19.50 uur op NPO 2 zendt MAX een nieuwe aflevering uit van Professors op Pad. In dit programma neemt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis. Deze week reizen de heren af naar Zuid-Limburg.

In de vijfde aflevering bezoeken de professors het heuvellandschap in het meest zuidelijke deel van het land rondom Slenaken in het Gulpdal. Samen met boswachter Niki Jasper gaan de twee vrienden op zoek naar de Hazelmuis. Deze muis wordt, vanwege zijn lange staart, het aapje van het zuiden genoemd.

Over het programma Professors op Pad
Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de natuurserie Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Prof. dr. Joop Schaminée weet als botanicus van alles over het landschap, alle bloemen, bomen en planten. Samen trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.

Professors op Pad
Vrijdag 10 januari
Om 19.50 uur op NPO 2
www.MAXVandaag.nl

#professorsoppad | Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire