Hilversum,
24
juli
2018
|
15:33
Europe/Amsterdam

Professors op Pad - Hollandse Duinen en natuurfotowedstrijd

In de derde aflevering van Professors op Pad, op vrijdag 27 juli om 21.15 uur op NPO 2 bij MAX, bezoeken prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. dr. Joop Schaminée de Hollandse Duinen.

Hollandse Duinen (aflevering 3)
In deze aflevering gaan de heren naar de Hollandse Duinen waar ecoloog Harrie van der Hagen ze meeneemt in het duingebied Meijendel bij Wassenaar. De heer Joop Schaminée en Harrie kennen elkaar vanuit hun studie Biologie. Het gebied is een oase van rust midden in de drukke randstad, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. We komen meer te weten over het ontstaan en het belang van onze duinen en maken kennis met een bijzondere plant, de Kruisbladgentiaan..
 

Professors op Pad-natuurfotowedstrijd
Naar aanleiding van de natuurserie Professors op Pad organiseert MAX een natuurfotowedstrijd, waarin wordt gezocht naar de mooiste Nederlandse natuurfoto in de categorieën Landschap, Dier en Plant. De jury wordt gevormd door prof. mr. Pieter van Vollenhoven (juryvoorzitter), fotograaf Sacha de Boer en fotograaf Patricia Steur. Daarnaast maken de boswachters en/of ecologen uit Professors op Pad deel uit van de deskundige jury: Laurens Jansen, Mirjam Wouters, Harrie van der Hagen, Charlotte Biskop, Thomas van der Es en Kees van Son.

Een eerste selectie van de inzendingen wordt geëxposeerd tijdens de Open Studio Dagen, op 1 en 2 september 2018 op het Media Park in Hilversum. Na 15 september zal de negenkoppige jury per categorie een vijftal finalisten selecteren uit de ingestuurde foto’s en vervolgens een winnaar kiezen. De foto's van de finalisten en de winnaars worden in een expositie in het Biesbosch MuseumEiland getoond en ter veiling aangeboden. De opbrengst van de veiling gaat naar Fonds Slachtofferhulp. Ook de heer Van Vollenhoven zal een selectie uit zijn portfolio tentoonstellen.

Foto's zijn tot en met vrijdag 14 september te uploaden via www.maxvandaag.nl/professorsoppad of kunnen per post ingezonden worden. 

Over het programma Professors op Pad
Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de natuurserie Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Prof. dr. Joop Schaminée weet als botanicus van alles over het landschap, alle bloemen, bomen en planten. Samen trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.

Professors op Pad
Op vrijdag 27 juli
Om 21.15 uur op NPO 2
#professorsoppad | www.maxvandaag.nl/professorsoppad | www.omroepmax.nl