Hilversum,
13
augustus
2018
|
15:07
Europe/Amsterdam

Professors op Pad - Drentsche Aa (slotaflevering)

Vrijdag 17 augustus om 21.15 uur op NPO 2

In de laatste aflevering van de reeks Professors op Pad bezoeken prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. dr. Joop Schaminée de Drentsche Aa. De uitzending is te zien op vrijdag 17 augustus om 21.15 uur op NPO 2.

Drentsche Aa
In deze aflevering van Professors op Pad gaan de heren naar de Drentsche Aa op ontdekkingsreis met boswachter Kees van Son. De Drentsche Aa is een bekenstelsel dat zich kronkelend een weg zoekt door een eeuwenoud, door mensenhanden gevormd, landschap. Kees gaat samen met en onder toeziend oog van de heer Van Vollenhoven en met de heer Schaminée vissen, middenin het Oudemolensche Diep. In een kleine akker horen wij het verhaal van de bijna uitgestroven Roggelelie.

Over het programma Professors op Pad
Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de natuurserie Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Prof. dr. Joop Schaminée weet als botanicus van alles over het landschap, alle bloemen, bomen en planten. Samen trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.
 

Professors op Pad-natuurfotowedstrijd
Naar aanleiding van de natuurserie Professors op Pad organiseert MAX een natuurfotowedstrijd, waarin wordt gezocht naar de mooiste Nederlandse natuurfoto in de categorieën Landschap, Dier en Plant. De jury wordt gevormd door prof. mr. Pieter van Vollenhoven (juryvoorzitter), fotograaf Sacha de Boer en fotograaf Patricia Steur. Daarnaast maken de boswachters en/of ecologen uit Professors op Pad deel uit van de deskundige jury: Laurens Jansen, Mirjam Wouters, Harrie van der Hagen, Charlotte Biskop, Thomas van der Es en Kees van Son.Een eerste selectie van de inzendingen wordt geëxposeerd tijdens de Open Studio Dagen, op 1 en 2 september 2018 op het Media Park in Hilversum. Na 15 september zal de negenkoppige jury per categorie een vijftal finalisten selecteren uit de ingestuurde foto’s en vervolgens een winnaar kiezen.

Foto's zijn tot en met vrijdag 14 september te uploaden via www.maxvandaag.nl/professorsoppad of kunnen per post ingezonden worden. 

Professors op Pad
Op vrijdag 17 augustus
Om 21.15 uur op NPO 2

#professorsoppad | www.maxvandaag.nl/professorsoppad | www.omroepmax.nl