Hilversum,
19
juni
2018
|
15:02
Europe/Amsterdam

Prinses Laurentien van Oranje en Bennie Jolink te zien als eindredacteur bij MAX

Vanaf 9 juli

Op maandag 9 en 16 juli om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX het nieuwe programma Eindredactie uit. Hierin nemen prinses Laurentien van Oranje en Bennie Jolink de rol van eindredacteur aan. Samen met een televisieteam maken zij ieder een volwaardig en uniek televisieprogramma.

We kennen de eindredacteuren goed, van internet, radio en televisie. Maar hoe leren we hen kennen als zij een eigen televisieprogramma maken? Welk onderwerp staat centraal, voor welke vorm wordt gekozen en wie zijn de gasten?

De eindredacteur wordt op de voet gevolgd, waardoor men echt een kijkje achter de schermen krijgt bij het maken van televisie. Om het programma een succes te laten zijn, staat vanaf de eerste dag een compleet team klaar, met een regisseur, producers, camera- en geluidsmensen, redacteuren en stagiaires. De kijker ziet alle facetten van het televisiemaken terug.

Prinses Laurentien van Oranje, te zien in de eerste aflevering, staat bekend om haar brede belangstelling en is dagelijks actief om complexe maatschappelijke vraagstukken op de kaart te zetten. En toch was het kiezen van een onderwerp voor haar eigen aflevering nog niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk heeft zij een belangrijk, doch niet voor de hand liggend thema geselecteerd. Prinses Laurentien van Oranje trekt er samen met het tv-team op uit om verschillende groepen onzichtbaren, zichtbaar te maken. Prinses Laurentien van Oranje: “Het is geweldig om te doen. De lat ligt hoog en het is heel spannend om zo’n ingewikkeld thema goed in beeld te brengen. Ik ben diep geraakt door de bijzondere verhalen en openhartige inzichten die hopelijk heel veel mensen de ogen zullen openen.”

Bennie Jolink verruilde voor zijn nieuwe baan als eindredacteur zijn vertrouwde woonplaats Hummelo voor de Randstad. En de 71-jarige zanger stond nog een uitdaging te wachten. Bennie Jolink houdt niet van bellen, iets wat een eindredacteur veelvuldig doet op zijn werkdag. Hoe gaat hij de gasten voor zijn muzikale programma uitnodigen?

Eindredactie
Maandag 9 en 16 juli
Om 21.25 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

#eindredactieMAX