Hilversum,
04
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Presentatrice Ria Bremer en zwemster Femke Heemskerk te gast op De Perstribune 4-1-2015

Hilversum, 2 januari 2015 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 4 januari presentatrice Ria Bremer en zwemster Femke Heemskerk.

Ria Bremer werkte jarenlang bij de AVRO als presentatrice van vele programma’s, waarvan het kinderprogramma ‘Stuif es in’, ‘AVRO’s Televizier’ en ‘Vinger aan de pols’ het bekendst zijn. Voor dat laatste programma maakt de gepensioneerde presentatrice komende maand een comeback op televisie. In een speciale serie programma’s blikt ze terug op aangrijpende medische verhalen van bijzondere mensen en kijkt ze hoe het nu met patiënten, familieleden of nabestaanden is. Hoe was het om na al die jaren weer terug te gaan? En wat vind Bremer van de huidige medische programma’s op de buis?

Zwemster Femke Heemskerk (27) werkt er hard aan om als één van de grootste Nederlandse zwemsters aller tijden de geschiedenisboeken in te gaan. Zwemsters als Inge de Bruijn, Ranomi Kromowidjojo, Ada Kok en Marleen Veldhuis liggen nog voor haar, maar inmiddels heeft Heemskerk vijftien gouden internationale medailles gewonnen. Zo won ze onder meer Olympisch goud en zeven wereldtitels korte baan. Daarnaast pakte ze tien zilveren en zeven bronzen plakken. In 2009 werd ze met estafetteploeg Sportploeg van het jaar. Wordt 2015 helemaal haar jaar?

Verder bespreekt recensent Ron Vergouwen in zijn rubriek Kassie Kijken de tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, gaat weer op stap met een bekende sporter.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 4 januari 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl