Hilversum,
17
augustus
2021
|
12:35
Europe/Amsterdam

Podcast Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn: Vogelspotten op de Boschplaat

In deze speciale aflevering neemt Hans eindredacteur Annette mee het wad op. Het is er prachtig, maar volgens Hans heeft een prachtig landschap betrekkelijk weinig zin als er geen vogels zijn. En dus gaan ze op de Bosplaat op zoek naar Strandleeuweriken en andere vogels. Als ze even neerploffen op een bankje doet Hans een bekentenis: hij bracht ooit de nacht door in het huis van Ellen ten Damme en haar tamme ekster. Hoe hij daar terechtkwam, is te horen in de voorlopig laatste aflevering van de podcast Alleen op een eiland. Nu te beluisteren op NPO Luister, Spotify, Apple Podcast, MAX Vandaag en alle bekende streamingdiensten. 

Hans en Annette bespreken het fenomeen eenzaamheid. Alleen zijn is geen eenzaamheid, vindt Hans. Toch komt eenzaamheid in vele vormen. Onbegrip zorgt bijvoorbeeld voor een eenzaam gevoel. En je hebt erotische eenzaamheid, eenzaamheid als je iets mist, maar de ergste vorm van eenzaamheid is verveling.

Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn (80) verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het gelijknamige televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland (podcast)
Met Hans Dorrestijn en Annette Bakker 
NPO Luister, Spotify, Apple Podcast, MAX Vandaag en alle bekende streamingdiensten
www.npo2.nl/podcast