Hilversum,
12
augustus
2021
|
12:07
Europe/Amsterdam

Podcast Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn: Alleen is niet eenzaam

In deze aflevering het antwoord op de vraag of Hans zich eenzaam voelt. Hans vindt het heerlijk om weer thuis te zijn, bij zijn vissen, piano en tuinvogels. In de één-na-laatste aflevering van de podcast Alleen op een eiland voegt Hans Dorrestijn daad bij het woord. Hij schrijft een lief gedicht voor Stella Bergsma. Dat is moeilijk, want wie een positief gedicht schrijft verzandt al snel in clichés. Stella heeft op haar beurt iets voorbereid voor Hans. Lukt het ze om iets liefs te produceren, zónder clichés op te schrijven? De nieuwste aflevering van de podcast Alleen op een eiland is nu te beluisteren op NPO Luister, Spotify, Apple Podcast, MAX Vandaag en alle bekende streamingdiensten. 

Hans en Annette bespreken het fenomeen eenzaamheid. Alleen zijn is geen eenzaamheid, vindt Hans. Toch komt eenzaamheid in vele vormen. Onbegrip zorgt bijvoorbeeld voor een eenzaam gevoel. En je hebt erotische eenzaamheid, eenzaamheid als je iets mist, maar de ergste vorm van eenzaamheid is verveling.

Alleen op een eiland
In de zesdelige podcast van Alleen op een eiland doet schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn (80) verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van het gelijknamige televisieprogramma. Hij voert hier open en ongenuanceerde gesprekken over met eindredacteur Annette Bakker. Van stress op de dag voor vertrek en de ontberingen op het Waddeneiland tot de vogels en gasten die hem een bezoek brengen. Ook haalt hij anekdotes op én draagt hij voor uit het werk van Wolkers en Bomans.

Alleen op een eiland (podcast)
Met Hans Dorrestijn en Annette Bakker 
Elke dinsdag een nieuwe aflevering
NPO Luister, Spotify, Apple Podcast, MAX Vandaag en alle bekende streamingdiensten
www.npo2.nl/podcast