Hilversum,
25
januari
2019
|
15:04
Europe/Amsterdam

Pieter Zwart en Loek van Wely op De Perstribune van MAX

Zondag 27 januari 2019 zijn voetbaljournalist Pieter Zwart en schaker Loek van Wely te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Pieter Zwart, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is sinds een aantal maanden hoofdredacteur van het roemruchte Voetbal International. Zijn taak is om het blad online op te stuwen in de vaart der volkeren. De nu 26-jarige Zwart geldt als één van de grote talenten van de Nederlandse voetbaljournalistiek; vooral zijn gebruik van data spreekt tot de verbeelding. Vorig jaar verscheen van zijn hand De val van Oranje.

Loek van Wely, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is meervoudig Nederlands kampioen schaken. In zijn gloriejaren behoorde hij tot de beste schakers van de wereld. In De Perstribune vertelt hij zondag over de schoonheid van de denksport en hij becommentarieert live de finale van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee. Van Wely is ook politiek actief. Hij staat op de kandidatenlijst van de Eerste Kamer van Forum voor Democratie.

In De Perstribune duikt mediakenner Ron Vergouwen deze week in de geschiedenis van voetbalblad Voetbal International. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl