Hilversum,
17
februari
2017
|
13:56
Europe/Amsterdam

Anicka van Emden en Peter Römer te gast op De Perstribune van MAX

Zondag 19 februari

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van MAX ontvangt aankomende zondag tussen 12.00 en 14.00 uur judoka Anicka van Emden en schrijver en acteur Peter Römer. Het media- en sportprogramma zendt dit keer live uit vanaf de Huishoudbeurs in Amsterdam.

Peter Römer, te gast in het eerste uur van De Perstribune, behoort tot het toneelgeslacht van de Römers. Vader Piet was onder meer bekend van Baantjer, zoon Thijs van Alles is familie. Peter Römer zelf speelde in onder meer De kip en het ei, maar werd vooral bekend als directeur van Endemol en producent van Baantjer. Tegenwoordig legt hij zich vooral toe op schrijven. Deze week verschijnt van zijn hand een nieuwe Baantjer. Römer heeft de reeks overgenomen van, de in 2010 overleden, Appie Baantjer.

Anicka van Emden, te gast in het sportuur, was de enige Nederlandse judoka die de hooggespannen verwachtingen in Rio kon waarmaken. Op de Spelen won ze brons; eerder pakte ze ook al twee keer een bronzen medaille op een WK. Vorige maand maakte Van Emden bekend te stoppen als judoka; ze neemt zitting in de atletencommissie van NOC*NSF.

’Vliegende Keep’ Jules van der Wardt is op bezoek bij Frans Thijssen, oud-middenvelder van Ipswich Town en Oranje. En tv-deskundige Ron Vergouwen schuift aan met het Mediacircus en Kassie Kijken. Daarin onder meer aandacht voor politieke tv-programma's.

De Perstribune wordt zondag live vanaf de Huishoudbeurs in Amsterdam gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

MAX: De Perstribune
Zondag 19 februari
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

www.omroepmax.nl | #DePerstribune | @DePerstribune