Hilversum,
05
april
2019
|
10:52
Europe/Amsterdam

Peter de Wit en Leo van Vliet op De Perstribune van MAX

Zondag 7 april 2019 zijn striptekenaar Peter de Wit en oud-wielrenner Leo van Vliet te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Peter de Wit, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is de tekenaar van de dagelijkse Volkskrant-strip Sigmund. Dit jaar viert de strip-psychiater zijn 25-jarige jubileum in de krant. In De Perstribune vertelt De Wit over de ontwikkeling die de krantenstrip in het algemeen en Sigmund in het bijzonder heeft doorgemaakt. Ook praten we met De Wit over het vaderschap en over zijn succesvolle zoon Tex (bekend van Zondag met Lubach en Klikbeet).

Leo van Vliet, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is al jarenlang de koersdirecteur van Neerlands enige wielerklassieker: de Amstel Gold Race. In een verder verleden was Van Vliet zelf wielrenner; hij won een Tour-etappe en de klassieker Gent-Wevelgem. Ook was hij bondscoach van de KNWU. In De Perstribune zoomen we met Van Vliet in op het lopende wielerseizoen en op zijn roerige koersleven.

In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met daarbij onder andere aandacht voor (kranten)strips die op tv en in de bioscoop tot leven kwamen.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune