Hilversum,
04
december
2019
|
09:35
Europe/Amsterdam

MAX Maakt Mogelijk: aandacht voor ouderen in Moldavië en Litouwen

Zondag 8 en 15 december om 19.20 uur op NPO 2

Zondag 8 en 15 december zendt MAX om 19.20 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen uit van MAX Maakt Mogelijk, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult. In deze afleveringen onder meer aandacht voor ouderen in Moldavië en Litouwen.

Aflevering 7 – zondag 8 december om 19.20 uur op NPO 2
Nel en Ida uit Rijswijk zijn al jaren goede vriendinnen en gaan het liefst samen op pad. Maar Ida gaat niet de deur uit zonder haar pet. Ze heeft nog maar weinig haar op haar hoofd en vindt dat verschrikkelijk. Het heeft een grote impact op haar leven. En dat is de reden dat Nel Jan Slagter om hulp heeft gevraagd. Samen met Nel besluit Jan Ida te verrassen en mee te nemen naar een speciale haarsalon.

Niet iedereen wil op dezelfde manier oud worden. De leden van de activiteitenclub Sweet 70 in Amsterdam-Noord hebben daar hun eigen opvattingen en ideeën over. Deze wijk is ook het decor van de MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Bij Sweet 70 is er geen traditionele bingo, maar een rebellenclub die, net als Hendrik Groen en zijn vrienden, eropuit gaat. Echter, al die activiteiten kosten geld. Jan Slagter verrast daarom de leden van Sweet 70.

Tot slot goed nieuws uit Moldavië. De gaarkeuken, waar Jan Slagter in 2018 hulp voor vroeg, is geopend. 55 ouderen krijgen hier drie dagen per week een gezonde maaltijd. De ouderen in het dorp Capaclia zijn erg onder de indruk van de gaarkeuken, waar ze nu bij elkaar kunnen komen en een warme maaltijd krijgen.

Aflevering 8 – zondag 15 december om 19.20 uur op NPO 2
In deze aflevering bezoekt Jan Slagter de Rotterdamse Wim, die al meer dan 26 jaar in Litouwen woont. Dankzij de donaties aan MAX Maakt Mogelijk kan Wim de armste ouderen in Litouwen helpen. Vooral tijdens de winter is zijn hulp hard nodig. Litouwen is zeer dunbevolkt en de ouderen wonen daardoor vaak erg geïsoleerd. De kou en sneeuw zorgen ervoor dat ze letterlijk afgesneden van de wereld leven. Ze leven soms dagen zonder eten en nog veel langer zonder contact. Wim gaat samen met Jan langs bij de ouderen om hout en voedselpakketten te brengen én om alle andere bijbehorende klusjes uit te voeren.

MAX Maakt Mogelijk
Zondag 8 en 15 december
Om 19.20 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl

Facebook.com/MAXMaaktMogelijk | @MAXMaaktMogelijk | #MAXmaaktmogelijk