Hilversum,
31
oktober
2016
|
15:58
Europe/Amsterdam

Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Het maatschappelijk tv-programma Meldpunt! van MAX gaat woensdagavond over rekenfouten van pensioenfondsen. Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te veel pensioen gekregen en worden daardoor nu fors gekort op hun pensioen. De MAX Ombudsman gaat in bezwaar en doet aanstaande woensdag vanaf 19.20 uur op NPO 2 verslag.

Verschillende Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging van AOW-leeftijd rekenfouten gemaakt bij de vaststelling van het pensioen van tientallen deelnemers. De deelnemers konden niet weten dat de vaststelling van hun pensioenhoogte niet klopte. Sommige gedupeerden hebben ruim drie jaar te veel pensioen ontvangen. Toen de fondsen deze fouten achterhaalden, moesten de gepensioneerden snel de bedragen terugbetalen van hun omlaag bijgestelde pensioenuitkering.

MAX Ombudsman Rogier de Haan kreeg hierover tientallen meldingen en helpt de gedupeerden bij het oplossen van dit probleem. In de studio reageren Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg & Welzijn en Willem Brugman, directeur Pensioenfonds Vervoer op de fouten en hoe zij de problemen zullen oplossen.

MAX: Meldpunt!
Woensdag 2 november om 19.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/TijdvoorMeldpunt | #MeldpuntMAX