Hilversum,
22
februari
2016
|
11:59
Europe/Amsterdam

Paul van Vliet, Jop Ubbens en Bartho Braat te gast bij Tijd voor MAX

Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1

Deze week in Tijd voor MAX op NPO 1 weer vele leuke, boeiende en verrassende gasten. Onder anderen Paul van Vliet, Jop Ubbens en Bartho Braat bezoeken de Tijd voor MAX-studio. Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen. Op vrijdag debuteert André van Duin als gastpresentator.

Maandag 22 februari om 17.10 uur op NPO 1
Maandag ontvangen Sybrand en Martine acteurs Oda Spelbos en Vincent Croiset, die momenteel op het podium staan met Hartstocht. Deze thriller is een vorm van totaaltheater waarbij de toeschouwer al voor het begin van de voorstelling wordt meegezogen in de verwikkelingen van de hoofdrolspelers. Hartstocht ademt de sfeer van Alfred Hitchcock, dus ook in Tijd voor MAX zal het heel spannend worden.

Dinsdag 23 februari om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag in Tijd voor MAX aandacht voor het belang van goed onderwijs voor ieder kind. Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Maar er zijn nog altijd veel kinderen die opgroeien in armoede en zonder mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Te gast is onder meer Paul van Vliet, onvermoeibaar ambassadeur voor UNICEF, de kinderrechtenorganisatie die zich ervoor inzet dat kinderen overal ter wereld de beschikking krijgen over lesmaterialen, dat leerkrachten worden opgeleid, dat er lokalen worden bijgebouwd en dat de armoedespiraal wordt doorbroken.

Woensdag 24 februari om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX ontvangen we journalist en meermaals bekroond auteur Arjan Visser; hij schreef de roman God sta me bij want ik ben onschuldig waarin hij op zoek gaat naar de verborgen geschiedenis van zijn eigen familie. De zoektocht bracht hem naar Spanje en confonteerde hem met een drugsdealende zus en de moord op een meisje.

Donderdag 25 februari om 17.25 uur op NPO 2
Let op: in verband met schaatsen is Tijd voor MAX vandaag op NPO 2 van 17.25-18.05 uur

Donderdag schuift Jop Ubbens, directeur van veilinghuis Christie’s, aan tafel in Tijd voor MAX. Hij vertelt over Jan Toorop, een van de belangrijkste vernieuwende krachten binnen de schilderkunst uit de periode rond 1900, over wie vanaf vrijdag een grote overzichtstentoonstelling te zien is in het Gemeentemuseum Den Haag.

Vrijdag 26 februari om 17.10 uur op NPO 1
In deze uitzending is André van Duin gastpresentator van Tijd voor MAX, hij zal de plek innemen van Sybrand Niessen. Samen met Martine van Os ontvangt hij onder anderen acteurs Bartho Braat en Arijan van Bavel die momenteel in de theaters staan met de voorstelling Prettig Gestoord, een klassieke klucht naar een script van de beroemde Britse toneelschrijver Michael Pertwee.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX