Hilversum,
15
februari
2016
|
12:39
Europe/Amsterdam

Paul de Munnik, “The incredible” Dr. Pol en Maaike Ouboter te gast bij Tijd voor MAX

15 t/m 19 februari 2016

Deze week in Tijd voor MAX op NPO 1 weer vele leuke, boeiende en verrassende gasten. Onder anderen Paul de Munnik, “The incredible” Dr. Pol en Maaike Ouboter bezoeken de Tijd voor MAX-studio. Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen. Daarnaast is er iedere dag een rubriek waarin een bepaald onderwerp centraal staat.

Maandag 15 februari om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag in Tijd voor MAX aandacht voor de voorstelling Bomans; alleen tussen de meeuwen, die komende week in première gaat. In Bomans worden we teruggevoerd naar het jaar 1971, als de beroemde schrijver en televisiepersoonlijkheid Godfried Bomans een week in afzondering doorbrengt op het onbewoonde eiland Rottummerplaat. Het experiment bevalt hem slecht en alleen het dagelijkse radiocontact met presentator Willem Ruis houdt hem op de been. We spreken met de acteurs Reinier Bulder (Godfried Bomans) en Frederik Brom (overige rollen) over het toneelstuk en over de bijzondere plaats die Bomans innam in het literaire landschap.

Dinsdag 16 februari om 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX ontvangt dinsdag zanger en acteur Paul de Munnik, die we natuurlijk kennen als de helft van het voormalige duo Acda & De Munnik. Paul schreef de muziek voor de vernieuwde versie van de musical Amandla! Mandela, muziek die in de voorstelling op weergaloze wijze wordt vertolkt door het uit Kaapstad afkomstige en alom geprezen Khayelitsha United Mambazo Choir. Amandla! Mandela gaat op 28 februari in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar bij ons krijgt u al een voorproefje, want behalve Paul de Munnik is ook het voltallige Zuid-Afrikaanse koor te gast en die gaan voor ons optreden!

De van oorsprong Nederlandse Dr. Jan Pol heeft al veertig jaar een eigen dierenartsenpraktijk in de Verenigde Staten en is als televisie-dierenarts in de op National Geographic uitgezonden realityserie The Incredible Dr. Pol inmiddels een ster in 26 landen. Nu is hij even in Nederland en natuurlijk maakt Tijd voor MAX graag gebruik van die gelegenheid door hem uit te nodigen. Want wat is het dat Dr. Pol zo ongelofelijk maakt?

Woensdag 17 februari om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag te gast bij Tijd voor MAX acteur Edwin Jonker, bekend van musicals als Sister Act en Dreamgirls en is nu te bewonderen als het Beest in de spectaculaire musical Disney’s Beauty & The Beast die in het Circustheater in Scheveningen wordt opgevoerd. Behalve over zijn huidige beestachtige rol spreken we met hem over de film die hij binnenkort gaat opnemen in Suriname.

Donderdag 18 februari om 17.10 uur op NPO 1
Zangeres Maaike Ouboter werd bijna drie jaar geleden in één klap bekend door haar deelname aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland, en sindsdien is haar leven behoorlijk veranderd. Ze heeft inmiddels een succesvolle theatertour achter de rug, stond in Paradiso, en binnenkort treedt ze op in het Belgische Leuven. Maar donderdag is ze eerst nog te gast in Tijd voor MAX. Met Sybrand en Martine praat ze over wat haar op dit moment bezighoudt en hoe zich dat vertaalt in de muziek die ze maakt. En natuurlijk laten we haar niet gaan voordat ze bij ons in de studio een van haar schitterende nummers heeft gezongen.

Vrijdag 19 februari om 17.10 uur op NPO 1
Te gast is schrijfster en journaliste Roos Schlikker; onlangs ging haar comedyserie Bitterzoet in première op het online platform Linda.TV. Roos is ook columniste bij Het Parool en schrijft boeken en theaterstukken. Waar haalt ze haar inspiratie vandaan?

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX