Hilversum,
09
augustus
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Paul de Munnik, Ricky Koole en The Billy Joel Experience te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 10 augustus tot en met vrijdag 16 augustus staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag 10 augustus praat Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! met topproducer en technicus Ronald Prent, die een geluidsstudio gaat beginnen in New York. In De Liefde voor Muziek is er aandacht voor het album Abbey Road van The Beatles. Het is 50 jaar geleden dat de legendarische foto op het zebrapad werd gemaakt. In Wekker-Wakker-Weekend! het verhaal achter die foto en de laatste Beatles plaat. In Country Roads is er aandacht voor Dolly Parton. Tot slot in Los Vast Live de hit van VOF de Kunst: Eén kopje koffie. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Je dag is goed praat Jeroen van Inkel luisteraars elke werkdag bij over het nieuws van de dag. Verslaggever Joris Kreugel vervolgt zijn zomertocht kriskras door Nederland op zoek naar bijzondere verhalen. Verder komt de jaarlijkse meteorenzwerm Perseïden weer langs de aarde. Dat betekent dat er, als het weer meezit, veel vallende sterren te zien zijn. Jeroen gaat maandag in de muziektombola op zoek naar liedjes over sterren, de zon, planeten en de ruimte.

Woensdag 14 augustus vertelt Dieuwertje Blok over het legendarische muziekfestival Woodstock. Voor het MAX-programma Het Moment: Woodstock maakte zij een tocht langs iconische plaatsen en mensen van toen. Verder zijn er mooie prijzen te winnen in de Caravan Kennis Quiz en is er op vrijdag 16 augustus aandacht voor Aretha Franklin. De soulzangeres overleed precies een jaar geleden. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 16 augustus is het precies 50 jaar geleden dat Woodstock plaatsvond. Die avond staan Paul de Munnik en Ricky Koole op het podium van TivoliVredenburg met de productie Woodstock: One Night of Peace and Music. In De MAX! geven ze op donderdag 15 augustus een voorproefje. Ook maken luisteraars kans op het boek Woodstock '69 van Ernesto Assante.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Tineke ontvangt op vrijdag 16 augustus The Billy Joel Experience in haar TinekeShow. Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis. Maar hoewel hij nog steeds optreedt is de kans op een concert in Nederland klein. Initiatiefnemer Alexander Broussard vond het tijd voor een tribute-band die de nummers live speelt voor de Nederlandse fans. En zo geschiedde. 

Natuurlijk is tv-kok Emina Zorlak ook weer in de studio om een heerlijke lunch te verzorgen.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).