Hilversum,
28
oktober
2016
|
17:16
Europe/Amsterdam

Paul de Leeuw, Maja van den Broecke en Hans Kraay Jr. te gast op NPO Radio 5

Vanaf maandag 31 oktober

Vanaf maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Paul de Leeuw, Maja van den Broecke en Hans Kraay Jr. zijn te gast.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 31 oktober is beeldend kunstenares Astrid Engels te gast. Inspiratie vindt Astrid in de onweerstaanbare aantrekkingskracht van heilige plaatsen in de wereld. Alle indrukken en ervaringen die Astrid tijdens haar reizen opdoet, komen tot leven in haar schilderijen. Binnenkort houdt ze een verkoopexpositie in Huizen. Astrid komt erover vertellen in TinekeShow!

Conservator van het Fries Museum, Marlies Stoter, is dinsdag 1 november te gast. Marlies komt vertellen over de meest succesvolle schilder van de 19e eeuw, Lourens Alma Tadema. Hij verbeeldt de oudheid zo mooi en overtuigend, dat regisseurs zijn schilderijen gebruiken als blauwdruk voor spektakelfilms als Gladiator. De tentoonstelling met meer dan tachtig topschilderijen is de komende maanden te zien in het Fries Museum.

Woensdag 2 november is Lotte Stegeman te gast. Lotte fietste samen met haar man, Peter Smolders, door Amerika. Tijdens deze road trip kwamen ze niet alleen ruige goudzoekers, zachtaardige wapenbezitters, wijze barvrouwen en elf wilde beren tegen, maar ook zichzelf. Lotte en Peter hebben het boek Country Roads – Fietsend op zoek naar het echte Amerika (en onszelf) geschreven over hun reis. Lotte komt er over vertellen in TinekeShow.

Donderdag 3 november komt zanger en tv-presentator Paul de Leeuw langs. Hij brengt een nieuw album uit met liedjes van Robert Long; een langgekoesterde wens. Paul komt over zijn fascinatie voor Long praten en over zijn album: De Leeuw zingt Long.

Actrice Maja van den Broecke is vrijdag 4 november te gast. In de jaren 90 werd ze bekend als Josje in de spraakmakende dramaserie Vrouwenvleugel. Sinds dit jaar is Marja te zien als Lucy in de dramaserie Celblok H.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 31 oktober is Hans Kraay Jr. te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hans komt praten over zijn nieuwe boek KRAAY. Aan het boek voor voetballiefhebbers werkten onder anderen Johan Derksen, Kees Jansma en Simon Kistermaker mee.

Dinsdag 1 november is Peter Kapitein te gast. Peter komt vertellen over de toekomst van de gezondheidszorg. Geleid door de vraag of de patiënt nog wel centraal staat in de zorg, deed Peter Kapitein jarenlang onderzoek. Zijn boek Hoe heeft het zover kunnen komen? toont een frisse blik op de gezondheidszorg.

Cathy Spierenburg, voormalig netmanager van Zapp, is woensdag 2 november te gast in Tijd voor MAX Radio.

Donderdag 3 november is Hajo Smit te gast. Hajo heeft grote kennis over de Amerikaanse media en komt vertellen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en zijn boek Donald Trump en Bernie Sanders – Amerikaanse lente 2016.

Vrijdag 4 november staat de uitzending van Tijd voor MAX Radio in het teken van Herman Brood. Een dag na de uitzending is het de 70ste geboortedag van Herman. Te gast zijn oud-manager Koos van Dijk en Brood-kenner en schrijver Robbert Tilli.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/tinekeshow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl