Hilversum,
02
oktober
2017
|
18:00
Europe/Amsterdam

Operatie Live

Woensdag 1 november 2017 om 21.25 uur op NPO 1

Operatie Live is terug! Voor de zesde keer laat MAX kijkers zowel voor als achter de schermen aanwezig zijn bij een bijzondere operatie. Op woensdag 1 november krijgt Nederland de mogelijkheid om over de schouders van deskundige chirurgen mee te kijken bij een borstvervangende operatie.

Borstkanker wordt algemeen beschouwd als de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Eén op de zeven vrouwen krijgt in de loop van het leven te maken met deze vorm van kanker. De borstvervangende operatie in Operatie Live bestaat uit twee delen; de verwijdering van het borstklierweefsel en een reconstructie van de borst met lichaamseigen materiaal. Deze operatie maakt gebruik van de allernieuwste technieken en wordt uiteraard live geregistreerd door verschillende camera’s in de operatiezaal.

Het vertrekpunt van de uitzending is voor het eerst een interactief college dat in een ander deel van het ziekenhuis geleid wordt door Dionne Stax. Terwijl op grote schermen in deze ruimte de operatie op de voet te volgen zal zijn, nemen diverse chirurgen het aanwezige publiek en de kijker thuis mee in de wereld van de patiënt en de betreffende operatie. Ook zal Dionne vragen vanuit het publiek rechtstreeks stellen aan de uitvoerende chirurg in de operatiezaal.

Kortom; Operatie Live betrekt een breed publiek bij de nieuwste technieken in de moderne chirurgie en creëert een uitzonderlijke interactie met de beste chirurgen van Nederland. De kijker krijgt zo onvervalste toegang tot de enerverende en normaal afgesloten medischewereld - zonder censuur en zonder montage.

Facebook.com/OPERATIELIVE | @OPERATIELIVE | #OPERATIELIVE