Hilversum,
19
augustus
2021
|
17:00
Europe/Amsterdam

Opbrengst nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg loopt op tot € 2.140.670,-

Sinds de speciale uitzendingen van MAX voor Limburg, die gisteren werden uitgezonden, is de opbrengst van de nationale inzamelingsactie opgelopen tot € 2.140.670,-. En dit bedrag groeit nog steeds. Het doel van het initiatief is om mensen te helpen die door de watersnood in Limburg materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te geraken. 

Gisteren, woensdag 18 augustus, werd de nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg georganiseerd. In drie speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, werd geld ingezameld voor inwoners van Limburg, die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen. Op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg kwamen getroffen burgers uitgebreid aan het woord en schoven burgemeesters van verschillende Limburgse gemeenten aan. Zij zetten zich volop in om de inwoners van hun gemeenten te ondersteunen. Ook bekende Limburgers mochten niet ontbreken; onder anderen André Rieu, Rowwen Hèze en Beppie Kraft kwamen langs.

Ook Op1, met Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen, kwam voor de gelegenheid vanuit Valkenburg. De talkshow stond eveneens volledig in het teken van de heftige overstromingen. Aan het einde van de uitzending maakte Jan Slagter een voorlopige eindstand bekend. Dat bedrag van € 2.034.553,- is inmiddels opgelopen tot € 2.140.670,-.

Het doel van MAX voor Limburg is om geld op te halen, om daarmee zoveel mogelijk gedupeerden te kunnen helpen. De burgemeesters in Limburg zullen bepalen waar het geld naartoe gaat. Zij kennen de inwoners van hun gemeenten immers het beste en weten precies wie er recht op hebben. In samenwerking met Stichting MAX Maakt Mogelijk wordt het geld verdeeld. Over deze transacties wordt verantwoording afgelegd en elke gedoneerde euro wordt ingezet voor het eerder geformuleerde doel.

Doneren kan nog steeds via MAXMaaktMogelijk.nl.