Hilversum,
07
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Op De Perstribune bij MAX (27-4-2014)

25 april 2014 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op 27 april Europacorrespondent van Nieuwsuur Saskia Dekkers en oud-voetballer en trainer Gerard van der Lem

Saskia Dekkers (53) begon bij de NOS als verslaggever van het Jeugdjournaal en werd in 1993 correspondent van het NOS Journaal in Parijs, als opvolger van Philip Freriks. In 2010 stapte ze over naar Nieuwsuur waarvoor ze heel Europa rondreist op zoek naar verhalen welke uitwerking de Europese Unie heeft op de bewoners van verschillende landen. Met het oog op de komende Europese verkiezingen in mei maakt ze daar nu een nieuwe reportageserie over. In De Perstribune kijkt ze verder hoe de media omgaat met Europa als een onderwerp.

Gerard van der Lem (61) speelde voor FC Amsterdam, Roda JC, Feyenoord, Sparta en Fc Utrecht. Hij was assistent bij Ajax en Barcelona onder Louis van Gaal. Met hem won hij de Uefa Cup in 1992 en de Champions League in 1995, ook won hij diverse bekers en landstitels met de huidige bondscoach. Van der Lem was ook bondscoach in Saoedi-Arabië en trainer op Cyprus en bij Panathinaikos. Hij bespreekt in De Perstribune het naderde competitieslot.


Recensent Ron Vergouwen blikt in Kassie Kijken terug op de afgelopen tv-week en Vliegende Keep-verslaggever Jules van der Wardt is bij oud-voetballer Johnny Rep. Hij praat met hem over het WK van 1974 en tot aan het WK elke zondag met een andere gast over zijn wereldkampioenschap voetbal. 

MAX: De Perstribune
Zondag 27 april 2014
Vanaf 12.15 uur op Radio 1
www.deperstribune.nl