Hilversum,
08
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Oorlogsgeheimen aflevering 2: 'Waarom is mijn vader opgepakt?' (18-4-2014)

In de tweede aflevering van Oorlogsgeheimen proberen we een mysterie op te lossen, dat Dardy Hamburger al jaren bezig houdt.

Het is 9 juni 1943. In de Amsterdamse Rivierenbuurt staat er onverwacht politie op de stoep bij de familie Hamburger. De Joodse diamantair Leonard Hamburger wordt opgepakt. Zijn Duitse echtgenote Karolina en zijn vijfjarige zoon Dardy zien hoe Leonard wordt afgevoerd. Ze mogen hem nog één keer opzoeken in kamp Vught, maar daarna ontbreekt ieder spoor van hem.

Waarom werd Leonard opgepakt? En wat is er daarna met hem gebeurd? Kijk voor het antwoord op deze intrigerende vragen naar Oorlogsgeheimen. De aflevering over Leonard Hamburger, is te zien op vrijdag 18 april.

Oorlogsgeheimen
Na een succesvol derde seizoen is bij MAX nieuwe vierdelige serie Oorlogsgeheimen te zien. Net als in de voorgaande reeksen worden ook dit keer persoonlijke vragen over de Tweede Wereldoorlog beantwoord. Antwoorden waar mensen al jaren naar op zoek zijn.

Veel persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog raken in de vergetelheid. Mensen die zelf iets meemaakten praten er over het algemeen niet makkelijk over, of zijn inmiddels overleden. Resultaat is dat veel kinderen of kleinkinderen rond blijven lopen met vragen over hun voorouders. In Oorlogsgeheimen proberen we alsnog de waarheid boven tafel te krijgen. En dit is hét moment om deze vragen te stellen, want met de jaren wordt de kans steeds kleiner dat er nog mensen zijn die ze kunnen beantwoorden.

MAX: Oorlogsgeheimen (4 afleveringen) vanaf 11 april
Aflevering 2, vrijdag 18 april 22:20 op NED 1
www.omroepmax.nl