Hilversum,
17
januari
2018
|
14:45
Europe/Amsterdam

Onderzoek van Hallo Nederland: seks verdwijnt, liefde blijft

Het MAX-programma Hallo Nederland bevroeg 1944* leden van het MAX Opinie Panel over liefde en seks. Hoe vaak bedrijven de respondenten de liefde en in hoeverre zijn de ondervraagden tevreden met hun seksleven? 11 procent van de ondervraagden heeft nog minimaal één keer per week seks. Meer dan de helft is helemaal niet meer actief tussen de lakens, terwijl een ruime meerderheid aangeeft tevreden te zijn over het seksleven. Vanavond om 18.30 uur op NPO 2 in Hallo Nederland uitgebreid aandacht voor deze en andere resultaten.

Tevredenheid
64 procent van de ondervraagden heeft op dit moment een liefdesrelatie. In de uitzending blijkt onder meer dat 11 procent van alle ondervraagden (met of zonder een liefdesrelatie) minimaal één keer per week seks heeft. Daartegenover zegt meer dan de helft (53 procent) van alle ondervraagden helemaal nooit meer actief tussen de lakens te zijn. Lang niet iedereen vindt dit een probleem. Sterker nog, het merendeel (60 procent) van de respondenten geeft aan tevreden te zijn over het seksleven, zélfs als dit niet of nauwelijks meer bestaat.

Libidoverhogende medicatie
Niet iedereen is tevreden: onder alle ondervraagden beoordeelt een groep van 26 procent het seksleven met het cijfer ‘1’. De voornaamste redenen voor een verminderd seksleven zijn volgens het panel een afnemend libido en gezondheidsklachten. 5 procent van de ondervraagden werkt aan het libido door gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals libidoverhogende medicatie.

Minder seks, wél intimiteit
Dat een meerderheid aangeeft geen seks meer te hebben, betekent niet dat er geen andere vormen van intimiteit plaatsvinden. Onder andere kussen, knuffelen en hand-in-hand lopen blijken voor velen een goede vervanging voor seks. Maar liefst 95 procent van de ondervraagden in een liefdesrelatie geeft aan verliefd te zijn op zijn of haar partner. 56 procent is zelfs ‘enorm verliefd’.

Onvoorwaardelijke trouw
Verreweg de meeste respondenten (78 procent) zijn onvoorwaardelijk trouw aan hun partner. Uit het onderzoek blijkt echter dat ook 50-plussers wel eens een deurtje verder kijken of hebben gekeken. 9 procent van de respondenten is eenmaal in zijn of haar leven vreemdgegaan. 13 procent méér dan eens.


*Leeftijdssamenstelling onderzoeksgroep: <60 jaar: 10%, 60 – 70 jaar: 45%, >70 jaar: 44%

Hallo Nederland
Elke werkdag om 18.30 uur op NPO 2
Presentatie: Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij

www.maxvandaag.nl

Facebook.com/HalloNederlandMAX | @hallonederland | #hallonederland