Hilversum,
04
december
2020
|
11:07
Europe/Amsterdam

Omroep MAX zendt Heel Holland Bakt Kerst opnieuw uit

Vanaf maandag 21 december op NPO 1 en op de site

Omroep MAX zendt opnieuw Heel Holland Bakt Kerst uit. Hierin zullen de nummers twee, drie en vier uit de eerste drie seizoenen van Heel Holland Bakt de strijd met elkaar aan. De uitzendingen zijn maandag 21 december, woensdag 23 december en zaterdag 26 december rond middernacht op NPO 1 te zien en daarna op heelhollandbakt.nl.

Thuisbakkers Matthieu, Narcis, Evert, Corina, Jacques, Beth, Martine, Farida en Michiel ontsteken de ovens en zetten alles op alles in dit drieluik om de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’ te bemachtigen. In tegenstelling tot de reguliere variant van Heel Holland Bakt valt er in deze kerstspecial niet één persoon per aflevering, maar één persoon per ronde af.

Aflevering 1 – maandag 21 december om 00.40 uur op NPO 1
In de eerste aflevering wagen de kerstbakkers zich aan een rijkelijk baksel: een kersttaart met chocola, toffee en pecannoten. Na deze eerste ronde moet er al één deelnemer het veld ruimen. De tweede opdracht die de kerstbakkers uit moeten voeren, is het bakken van perfecte pasteitjes. Nadat ook deze ronde een bakker af is gevallen, maken de overgebleven kandidaten een eetbare kerstboom, waarna de derde afvaller én de Meesterbakker bekend worden gemaakt

Aflevering 2 – woensdag 23 december om 23.45 uur op NPO 1
Ook in de tweede aflevering worden er weer drie kandidaten uitgeschakeld. De kerstbakkers beginnen met het maken van een overheerlijke kerstkrans. Ook de tweede opdracht is weer geheel in kerstthema: de deelnemers wagen zich aan het bakken van een kaarsgebakje. Met het spektakelstuk, een kerststal, wordt de laatste afvaller bekend. Wie zullen de drie finalisten van Heel Holland Bakt Kerst zijn?

Aflevering 3 – zaterdag 26 december om 23.25 uur op NPO 1
Wie wordt de ‘Beste Kerstbakker van Nederland’? In de finale van Heel Holland Bakt Kerst gaan de drie overgebleven kandidaten tot het uiterste om de titel te veroveren. Het bakken van oliebollen, sneeuwpoppetjes en een winterwonderlandtaart gaat ze dan ook niet in de koude kleren zitten.

Heel Holland Bakt Kerst
Maandag 21 december, woensdag 23 december
en zaterdag 26 december
Rond middernacht op NPO 1
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven
Presentatie: Martine Bijl 
www.heelhollandbakt.nl 

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.