Hilversum,
19
november
2021
|
12:56
Europe/Amsterdam

Omroep MAX gluurt in de koelkast van 'kippenslachter' Bastiaan Ragas

Uit de nieuwste podcastaflevering van De Muzikale Koelkast blijkt dat Bastiaan Ragas een heuse ‘kippenslachter’ is. "Als je een dier eet moet je hem ook kunnen doden". Tijdens de aflevering van De Muzikale Koelkast, een podcast- en webserie van NPO Radio 5 en Omroep MAX, doet zanger en musicalacteur Bastiaan Ragas een opvallende bekentenis. Hij heeft samen met zijn vrouw Tooske een groep kippen in de tuin lopen, waarvan ze dagelijks de eieren eten. En als er een kip ziek wordt neemt Bastiaan zélf het heft (en de hakbijl) in handen om de kip ‘te helpen’. Want hij vindt het hypocriet om dat niét te doen: 'Als je vlees eet, moet je ook niet bang zijn om het dier te doden'. 

Verder vertelt Bastiaan Ragas in deze aflevering van De Muzikale Koelkast tegen Daniel Dekker en De KoelkastCoach Sabine Leijten over zijn favoriete combinatie: rode wijn met chocolade. En hij blijkt verslaafd te zijn aan drop. Heel veel drop. Wat vindt De KoelkastCoach Sabine Leijten hiervan? 

In de 24-delige videoserie De Muzikale Koelkast nemen Daniel Dekker en Sabine Leijten elke twee weken een kijkje in de koelkast van een Bekende Nederlander. Ook bespreken ze de favoriete muziekklassieker van hun digitale gast. In de gelijknamige 10-delige podcastserie praat het tweetal wekelijks verder over wat ze te weten zijn gekomen over de eetgewoontes en leefstijl van de BN´ers. 

De Muzikale Koelkast, met onder anderen met Bastiaan en Tooske Ragas, Kim Kötter en Jaap Reesema, Jim Bakkum, Alain Clark, Jan van Halst en Anita Witzier. 

De Muzikale Koelkast (24-delige videoserie, 10 podcast-afleveringen)
Presentatie: Daniel Dekker en Sabine Leijten
Te beluisteren en bekijken via NPORadio5.nl, NPOLuister.nl en MAXVandaag.nl/podcast