Hilversum,
29
oktober
2021
|
12:27
Europe/Amsterdam

Omroep MAX gluurt in de koelkast van BN'ers voor video- en podcastserie De Muzikale Koelkast

Vanaf vrijdag 29 oktober

In de 24-delige videoserie De Muzikale Koelkast nemen Daniel Dekker en Sabine Leijten elke twee weken een kijkje in de koelkast van een Bekende Nederlander. Ook bespreken ze de favoriete muziekklassieker van hun digitale gast. In de gelijknamige 10-delige podcastserie praat het tweetal wekelijks verder over wat ze te weten zijn gekomen over de eetgewoontes en leefstijl van de BN´ers. Vrijdag 29 oktober verschijnt de eerste aflevering van de video- en podcastserie De Muzikale Koelkast, op de kanalen van NPO Radio 5, Omroep MAX, Youtube en de bekende podcastkanalen.

Daniel Dekker: “De BN’ers openen letterlijk de koelkast voor ons, dat is toch best persoonlijk. Net als wanneer je in iemands nachtkastje of handtas wil kijken. Onze gasten zijn openhartig over wat ze áltijd in huis hebben, wat hun guilty pleasure is en met welk product of gerecht er iets gevierd wordt. De link met muziek is er natuurlijk ook, we laten een jeugdfoto zien en willen graag weten aan welke muziek ze denken als ze aan vroeger denken. En natuurlijk willen we ook weten wat er vroeger thuis gegeten werd!”

De KoelkastCoach Sabine Leijten is een vaste gast in het programma Lunch Lekker met Daniel Dekker, dat elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is op NPO Radio 5. Voor de podcast- en videoserie De Muzikale Koelkast trekken ze samen op. Leijten: “Kun je aan de inhoud van de koelkast zien of iemand er een gezonde leefstijl op na houdt? Ik denk van wel! In de Muzikale Koelkast is te zien en te horen hoe goed de BN’ers bezig zijn qua eten, als we hun koelkast mogen geloven tenminste. Aan mij de eer om de koelkast te beoordelen met sterren. In de podcast gaan we er wat dieper op in en geef ik ook praktische tips aan de luisteraars.”.

Romy Monteiro
In de eerste aflevering van De Muzikale Koelkast horen we dat Romy aan de muziek van Michael Jackson denkt als ze in gedachte teruggaat naar vroeger, toen zij samen met haar moeder aan het koken was. Haar moeder Antje maakte vroeger vaak tortellini. Romy is heel eerlijk over haar wisselende gewoontes qua eten. Ze is ontzettend fan van junkfood en heeft een la vol met chocola, snoep en koekjes. Ter compensatie plant ze vaak een sapkuur in, om haar lijf te resetten. Wat vinden Daniel en Sabine hiervan?

MAX Magazine
Naast de video- en podcastserie verschijnt er ook tweewekelijks een column in MAX Magazine van Daniel Dekker en Sabine Leijten.

De Muzikale Koelkast (24-delige videoserie, 10 podcast-afleveringen)
Vanaf 29 oktober 2021
Presentatie: Daniel Dekker en Sabine Leijten
Te beluisteren en bekijken via NPORadio5.nl, NPOLuister.nl en MAXVandaag.nl/podcast