Hilversum,
26
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Omroep MAX beleeft recordzomer

Omroep MAX beleeft recordtelevisiezomer 
Nieuwe programma’s Baardmannetjes en Lekker Weertje terug in 2015

Hilversum, 26 augustus 2014 – Met het ‘nieuwe’ televisieseizoen voor de boeg, nadert ook het zomerseizoen zijn einde. MAX kijkt terug op een zeer geslaagde vakantieperiode, vol met oude én nieuwe titels. Tijd om de balans op te maken.

Droomhuis Gezocht
Met nog één aflevering voor de boeg (op maandag 1 september om 22.10 uur op NPO 1) kan Droomhuis Gezocht! nu al terugkijken op een succesvol seizoen. Twee uitschieters met bijna 2 miljoen kijkers, waaronder op maandag 11 augustus, toen Sybrand Niessen de Limburgse Theo en Karin begeleidde tijdens hun zoektocht naar hún droomhuis in Spanje.

NPO 2 nieuwkomers Baardmannetjes & Lekker Weertje terug in 2015
Ook op NPO 2 goed bekeken titels. In Baardmannetjes gingen Nico de Haan en Hans Dorrestijn op zoek naar vogels in de mooiste natuurgebieden van Nederland. In de zomer van 2015 kunnen MAX’ eigen baardmannetjes wederom de verrekijkers er bij pakken: het programma komt terug voor een tweede seizoen!

Hetzelfde geldt voor het oude NOS Journaal-duo Philip Freriks en Erwin Krol. In de zomer van 2015 leert u weer van alles over de ver rijkende invloed van het weer en de gevolgen daarvan.

We zijn er Bijna!
Gemiddeld 1,4 miljoen mensen schakelden afgelopen vijf maandagen naar NPO 1 om daar het wel en wee van een reisgezelschap te volgen.
Ook Martine van Os zal zomer 2015 terugkeren met een nieuw seizoen van We zijn er Bijna!

Groeten van MAX!
Niet alleen met Droomhuis Gezocht boekte presentator Sybrand Niessen succes. Maar liefst 1,3 miljoen mensen keken deze zomer gemiddeld naar Groeten van MAX!

Hollandse Zaken
Het discussieprogramma onder leiding van Cees Grimbergen loopt nog tot en met woensdag 17 september. Maar er kan met zekerheid teruggekeken worden op een goed seizoen. Bijna wekelijks haalt het programma diverse media door het gebrachte nieuws. 

Totilas: Paard en Fenomeen!
De door Annette van Trigt gemaakte documentaire werd eveneens goed bekeken. Op NPO 1 zagen 885.000 mensen hoe het veelbesproken dressuurpaard kwam, zag en overwon.

Buitenlands drama: Last Tango in Halifax
De hartverwarmende serie over twee weduwenaren die na 60 jaar weer opnieuw verliefd worden, komt in de zomer van 2015 met een nieuw seizoen! Kijkers beoordeelden de prijswinnende Britse serie met een 8,1.

Krasse Knarren
Nog één aflevering te gaan, vanavond op NPO 1 om 20.30 uur. Tot nu toe zagen gemiddeld 1 miljoen mensen hoe onder anderen Hans van der Togt en Kitty Knappert hun jonge jaren herbeleefden in het speciaal in jaren ’70 stijl omgetoverde huis.