Hilversum,
03
juni
2016
|
17:05
Europe/Amsterdam

Olav Mol, Paul de Leeuw en Bas Haring te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juni

Van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juni komen er weer leuke en interessante gasten langs bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Olav Mol, Paul de Leeuw en Bas Haring zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 4 juni is Olav Mol te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Olav begon zijn carrière als dj, maar begon in 1991 met zijn bekendste baan; commentator bij Formule 1-wedstrijden. De wedstrijden veranderden regelmatig van tv-zender, maar Olav Mol bleef altijd. Hij is mede-initiatiefnemer van Grand Prix Radio, een zender die Formule 1 en muziek combineert. Afgelopen week kwam het boek Een leven met Formule 1 uit, waarin Mol schrijft over zijn 25 jaar in de Formule 1-wereld.

Ron’s RadioShow - Elke zaterdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag draait Ron Brandsteder in Ron’s RadioShow alleen liedjes met meisjesnamen. Ron is de afgelopen week met luisteraars op zoek gegaan naar de mooiste liedjes met meisjesnamen. Dit kunnen klassiekers zijn als Ramona van de Blue Diamonds, Sweet Caroline van Neil Diamond en Lea van The Cats. Ron Brandsteder: “Vorig jaar hebben we het ook al een keer gedaan, maar er zijn nog genoeg mooie liedjes om weer twee zeer muzikale uren te kunnen vullen. Ook dankzij luisteraars die in grote getale ideeën hebben ingestuurd!”.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 6 juni is Wim van Oevelen te gast, de tourmanager van Doe Maar. In het boek Doe Maar op de achterbank staan veertig ongelooflijke, waargebeurde verhalen uit het leven van Wim. Als zestienjarige dealde hij al en later kreeg hij bijna levenslang in Colombia. Hij kwam uiteindelijk op het rechte pad dankzij Doe Maar.

Tineke ontvangt woensdag 8 juni Paul de Leeuw. Paul schittert momenteel in het stuk Moeders en Zonen, samen met Anne Wil Blankers en Freek Bartels. Deze Broadway-hit is voor het eerst in Nederland te zien en gaat over een moeder die de ex-partner van haar overleden zoon bezoekt. Vol emotie gaat Katherine de confrontatie met de ex-partner, gespeeld door Paul, aan.

Fotograaf Jacob van Rozelaar is vrijdag 10 juni te gast. Vele bijzondere personen uit binnen en buitenland stonden al voor zijn lens, waaronder Barry Hay, Frank de Boer en Kim Feenstra. Hij reist de wereld over om met grote merken te werken. Deze veelzijdige Nederlandse topfotograaf is verslaafd aan het vak en leert na dertien jaar nog steeds van elke shoot.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 6 juni ontvangt Tijd voor MAX Radio oud-prostituee, schrijfster en fotografe Metje Blaak. Zij komt vertellen over haar boek Wij Metje Blaak, waarin Metje vertelt over haar eigen leven en hoe haar leven eruit zag voordat ze prostituee werd.

Tijd voor MAX Radio ontvangt dinsdag 7 juni boswachter Jeroen Glissenaar. Jeroen komt vertellen over de kunstexpositie Sonsbeek '16. In Park Sonsbeek komen installaties waar deelnemende kunstenaars de gehele tentoonstellingsperiode lezingen, workshops en performances geven.

Filosoof Bas Haring is donderdag 9 juni te gast. Bas bracht onlangs zijn boek Waarom cola duurder is dan melk uit, waarin hij zich verdiept in de economie door vragen te stellen als: Waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

Vrijdag 10 juni is Simon de Waal te gast bij Tijd voor MAX Radio. Hij komt praten over de Spannende Boekenweken, die 3 juni beginnen en duren tot en met 19 juni.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.omroepmax.nl/