Hilversum,
05
april
2019
|
14:55
Europe/Amsterdam

O.a. werk van E.A. Hilverdink en Jan Lievens en een Marilyn Monroe-zeefdruk in Van onschatbare waarde aflevering 4 en 5

Elke woensdag om 21.20 uur op NPO 1

Elke woensdag om 21.20 uur op NPO 1 zendt MAX een nieuwe aflevering van Van onschatbare waarde uit! Dionne Stax presenteert het programma waarin verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Aflevering 4– woensdag 24 april: beeld van Émile Louis Picault, Dancing Dolls, werk van E.A Hilverdink en meer
Verkoper Ruud klopt aan bij het Van onschatbare waarde-huis. Hij heeft een bronzen beeld van Emile Louis Picault, dat zijn grootvader in 1915 in Parijs kocht, bij zich. Ruud gunt het beeld een nieuwe eigenaar, in hoopt dat dit via één van de experts lukt.

Claudia heeft een echt verzamelaarsobject meegenomen naar de experts. Het gaat om twee panelen uit het decor van de Italiaanse film Pinocchio, uit 2002. De panelen passen niet in haar huis, dus Claudia hoopt dat één van de experts er een mooie locatie voor weet te vinden.

Verder in deze aflvering: een schilderij van kunstschilder Eduard Alexander Hilverdink, een set duelleerpistolen en zogeheten "Dancing Dolls".

Aflevering 5 – woensdag 1 mei: een schroefmedaille, zeefdrukken van Marilyn Monroe en mogelijk werk van Jan Lievens
Vader en zoon Vroom hebben een bijzonder schilderij in de aanbieding. Het gaat waarschijnlijk om werk van Jan Lievens, een Hollandse Meester die veel samenwerkte met Rembrandt. Er is alleen één klein probleem: het werk is niet gesigneerd. Durft één van de experts het aan om dit werk aan te schaffen?

Verzamelaar René kocht vijftijn jaar geleden een set van tien zeefdrukken van Marilyn Monroe, gemaakt in de jaren 90. De set zit nog 'nieuw in de doos'. René hoopt de zeefrukken aan één van de experts te slijten voor een mooi bedrag, om een verbouwing te kunnen doen.

Verder in deze aflevering: zilveren paarden uit eind 19e eeuw en een schroefmedaille.

Van onschatbare waarde (6 afleveringen)
Elke woensdag om 21.20 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde | #Vanonschatbarewaarde