Hilversum,
01
juni
2018
|
16:20
Europe/Amsterdam

O.a. Margriet Sitskoorn bij Nieuwsweekend en Peter Müllenberg bij De Perstribune op NPO Radio 1

Zaterdag 2 en zondag 3 juni zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend zijn deze zaterdag onder meer Anna Marhold, Margriet Sitskoorn en Pieter Zwart te gast. De Perstribune ontvangt komende zondag televisierecensent Angela de Jong en bokser Peter Müllenberg.

Nieuwsweekend - Zaterdag 2 juni van 8.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Kan de EU een vuist maken tegen de handelsoorlog die president Trump nu in volle hevigheid heeft laten losbarsten? En zo ja, is dat wenselijk? Anna Marhold, gespecialiseerd in internationaal handelsrecht, laat haar licht schijnen over de kwestie. Ook neuropsycholoog Margriet Sitskoorn is te gast. Zij komt praten over de veranderingen in ons brein die teweeg worden gebracht door het kijken naar porno. Voetbaljournalist Pieter Zwart komt spreken over het boek De Val van Oranje, maar ook over hoe het Nederlandse voetbal weer kan herrijzen. Bovendien weet hij te vertellen hoe het voor de Nederlandse WK-kijker nét even wat leuker is om wedstrijden zónder Nederlands elftal te kijken de komende maand.

Tot slot vertelt politiek commentator Kees Boonman over het uitstel van het opkrikken van de AOW- en pensioenleeftijd. Koudwatervrees en kiezersvrees?

De Perstribune – Zondag 3 juni van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Angela de Jong, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune, is een van de meest toonaangevende televisierecensenten van Nederland. Vijf keer per week fileert ze in het AD het vaderlandse tv-aanbod. Het televisiepubliek kent Angela de Jong ook als winnares van de kennisquiz De Slimste Mens. Peter Müllenberg, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune, is bokser. Hij is meervoudig Nederlands kampioen en was wereldkampioen bij de militairen. Vorig jaar vertegenwoordigde hij, als eerste bokser in 24 jaar, Nederland op de Olympische Spelen. Rio bracht hem niet wat hij ervan verwachtte: hij werd uitgeschakeld in de achtste finale. Na een korte 'gevechtspauze' heeft de nu 30-jarige Müllenberg - in het dagelijks leven militair - de bokshandschoenen weer opgepakt.

De eigen Perstribune-recensent Ron Vergouwen zet in de tv-rubriek Kassie Kijken de hoogte- en dieptepunten van afgelopen televisieseizoen op een rij. Welke programma's zijn volgens hem het terugkijken waard en welke absoluut niet?De Perstribune wordt aanstaande zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune
https://www.facebook.com/Nieuwsweekend/ |#Nieuwsweekend |@Nieuwsweekend|

www.maxvandaag.nl