Hilversum,
26
juli
2019
|
15:20
Europe/Amsterdam

O.a. Johnny de Mol en Najib Amhali te zien in nieuw MAX-programma Zorg uit handen

Vandaag maandag 2 september

Vanaf maandag 2 september om 22.10 uur op NPO 1 start bij MAX het gloednieuwe programma Zorg uit handen. Zes prominente Nederlanders geven mantelzorgers de kans om eindelijk eens tot rust te komen door de zorgtaken over te nemen. Onder meer Johnny de Mol en Najib Amhali steken de handen uit de mouwen. In elke aflevering staat één aangrijpend verhaal centraal.

In Zorg uit handen nemen zes Bekende Nederlanders tijdelijk de intensieve zorgtaken van mantelzorgers over. Centraal staat de zware dagelijkse verantwoordelijkheid die op de schouders van een mantelzorger rust. Door zich voor even te ontfermen over de zorgvrager en openhartig de eigen ervaringen met de kijker te delen, laat de Bekende Nederlander zien hoe urgent de verhalen zijn en wat de impact van mantelzorg is op het leven van zoveel gewone Nederlanders.

Tijdens de aanwezigheid van de BN’ers kunnen de mantelzorgers weer even een paar dagen tot rust komen tijdens een korte vakantie. Dit is iets wat in het dagelijks leven niet of nauwelijks mogelijk is, omdat zorgen voor geliefden nooit stopt. 

Gedurende zes afleveringen zetten de BN’ers zich in voor mensen met uiteenlopende ziekten. Zo neemt Johnny de Mol in de eerste aflevering de zorgtaken over van Mirella, zij zorgt voor haar man Twan die aan een zeldzame spierziekte lijdt.

Aflevering 1: Johnny de Mol – maandag 2 september, 22.10 uur NPO 1
Twan (60) heeft een zeldzame spierziekte en zijn vrouw Mirella (60) zorgt als zijn mantelzorger de hele dag door voor hem. Alles komt op haar schouders terecht en daarnaast werkt ze ook nog vier dagen. Mirella heeft door alle drukte en stress al twee keer een burn-out gehad. Ze wil heel graag een aantal taken overdragen aan de thuiszorg, maar dat wil Twan niet. Presentator Johnny de Mol neemt voor een paar dagen de zorg van Mirella over, zodat zij een paar dagen bij kan komen op Mallorca. Gaat het Johnny als mantelzorger lukken om Twan te overtuigen van het belang van thuiszorg?


Zorg uit handen
Vanaf maandag 2 september
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #zorguithanden