Hilversum,
23
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

NOS-journalist Tim Overdiek en voetbaltrainer Pim Verbeek op De Perstribune van MAX 23-11-2014

21 november 2014 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 23 november NOS-journalist Tim Overdiek en voetbaltrainer Pim Verbeek.

Tim Overdiek was jarenlang freelance (sport)journalist en woonde onder andere in New York. Later werd hij NOS-correspondent in Londen en Washington en adjunct-hoofdredacteur van het NOS Nieuws. Van 2010 tot 2013 presenteerde hij de middageditie van het Radio 1 Journaal. Tegenwoordig is hij eindredacteur van NOS.nl, waar onder meer de gelijknamige website onder valt. Deze week werd deze goedbezochte nieuwssite totaal vernieuwd. Overdiek vertelt in De Perstribune over de geheimen van een goede nieuwssite.

Pim Verbeek is voor even trainer/coach/manager ‘in between jobs’. Hij was tot voor kort technisch directeur en coach van het Olympisch voetbalteam van Marokko, daarvoor bondscoach van o.a. Australië en Zuid-Korea en trainer van Fortuna Sittard, FC Groningen en Feijenoord. Als voetballer speelde hij bij NAC, Roda JC en Sparta. Verbeek vertelt in De Perstribune over de beslissing van Marokko om de Africa Cub niet te organiseren vanwege de ebola-uitbraak, het boek over zestig jaar Fortuna Sittard dat deze week uitkomt én hij kijkt met mee naar de wedstrijd FC Groningen – PSV, die deze middag gespeeld wordt.
 
Recensent Ron Vergouwen bespreekt in zijn rubriek Kassie Kijken  de voorbije tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week op ‘Het Kasteel’ op bezoek bij Leo Beenhakker. De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX: De Perstribune
Zondag 23 november 2014
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl