Hilversum,
16
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nooit Meer Alleen: laatste twee afleveringen

Nooit Meer Alleen: laatste twee afleveringen 

Hilversum, 16 december 2015 – Maandag 21 en dinsdag 22 december zendt MAX om 22.10 uur op NPO 1 de laatste twee afleveringen van Nooit Meer Alleen uit. Het afgelopen jaar is het leven van de op dat moment eenzame Lydia, Tini, To, Henk en Koos gevolgd. De vijf hoofdpersonen in de serie willen hun leven weer op de rit krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk. In de laatste aflevering blikken ze terug op het afgelopen jaar. 

Aflevering 6 – maandag 21 december om 22.10 uur op NPO 1: 
Koos overtreft zichzelf. Na de dood van zijn zoon is hij niet ingestort zoals hij aan het begin van het jaar verwachtte. Hij heeft veel steun ondervonden, vooral van een dame op de bridge die hem in korte tijd zeer dierbaar is geworden. To overtreft zichzelf ook: ze heeft een afspraakje met een vriendin op een terras én – wat ze nooit meer voor mogelijk had gehouden – gaat fietsen in de bossen. Toch krijgt To ook een standje van coach Jeannette. Lydia heeft een maand met verdrietige en vrolijke dagen. Zo viert ze de sterfdag van haar dochtertje Desiree in haar eentje maar haar verjaardag tien dagen later op een uitbundige manier met veel nieuwe vrienden. Met Tini blijft het bergopwaarts gaan. Ze bereidt zich muzikaal voor op de verjaardag van Lydia en mengt zich voor het eerst in al die jaren in het dorpse leven. Ze vindt namelijk aansluiting tijdens Burendag. Henk besluit zich toch aan te sluiten bij een klaverjasclub. 

Aflevering 7 – dinsdag 22 december om 22.10 uur op NPO 1: 
Het loopt tegen Kerst. Henk, Lydia, To, Koos en Tini komen voor de laatste keer bijeen om voor hun naasten een feestelijk kerstdiner voor te bereiden. Ze blikken terug op het afgelopen jaar. De deelnemers hebben elkaar zo'n drie maanden niet gezien. De 82-jarige Henk heeft ondertussen zijn buren beter leren kennen op Burendag. Ook bereikte hij letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt - in een zweefvliegtuig. To zette haar verlegenheid aan de kant en hield een praatje voor een volle zaal van de Vrouwenbeweging. Lydia en Tini voelen zich weer jonge meiden tijdens een logeerpartij. Koos geniet van zijn nieuwe vriendin. Zal de eenzaamheid nu voorgoed uit hun leven verbannen zijn? 

Over Nooit Meer Alleen 
MAX wil met de nieuwe tv-serie inzicht geven in de problematiek en kijkers stimuleren in actie te komen. Presentatrice Martine van Os: "Door overlijden van een dierbare, een scheiding, ontslag of andere factoren kan eenzaamheid het leven langzaam insluipen. En niet iedereen redt het om zelf dat netwerk om hem of haar heen weer op te bouwen." 


Nooit Meer Alleen 
Maandag 21 en dinsdag 22 december 
Om 22.10 uur op NPO 1 
Presentatie: Martine van Os 
www.omroepmax.nl