Hilversum,
18
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nooit Meer Alleen: aflevering 3 en 4

Nooit Meer Alleen: aflevering 3 en 4 

Hilversum, 18 november 2015 – Maandag 7 en dinsdag 8 december zendt MAX om 22.10 uur op NPO 1 nieuwe afleveringen van Nooit Meer Alleen uit. Het afgelopen jaar is het leven van de op dat moment eenzame Lydia, Tini, To, Henk en Koos gevolgd. De vijf hoofdpersonen in de serie willen hun leven weer op de rit krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk. 

Aflevering 3 – maandag 7 december om 22.10 uur op NPO 1: 
Tini merkt dat ze vaker lacht. Ze durft steeds meer aan zichzelf te denken in plaats van voor anderen te zorgen. Koos schrijft zich in bij het wijkcentrum. Hij hoopt een leuke dame te vinden voor wat gezelschap overdag. Op weekendtrip naar Texel met zijn buurvrouw ontdekt Henk dat alleen zijn niet per se verkeerd is. Hij noemt zichzelf een einzelgänger. To wordt blij van een nieuwe hobby – kleuren voor volwassenen – maar vindt nog steeds dat de coaching haar eenzaamheid niet oplost. En Lydia krijgt haar leven beter op de rit. Hulp in de tuin doet haar goed en door een emotionele opdracht in de training kan ze een belangrijke stap voorwaarts zetten. 

Aflevering 4 – dinsdag 8 december om 22.10 uur op NPO 1: 
Koos knapt enorm op van een gehoorapparaat en overweegt computerles, maar door grote tegenslagen stranden deze voorwaartse stappen. Hij moet aan de nierdialyse en tegelijkertijd gaat het met zijn zieke zoon bergafwaarts. Hij kan de stress niet aan en belandt met een hartinfarct in het ziekenhuis. Lydia ondervindt ondanks haar slaapproblemen nieuw geluk. Ze krijgt de kans om haar grote hobby - zingen voor publiek – uit te voeren en vindt vriendschap bij Tini. To vindt het nog steeds moeilijk. Ze begrijpt het huiswerk niet, al vindt ze dat ze door de coaching wel aan het veranderen is. Ze durft meer voor zichzelf op te komen. Ze trekt de stoute schoenen aan en gaat rummikub spelen in het buurthuis. Dat mondt helaas uit in een grote teleurstelling. Tini kruipt steeds meer uit haar schulp en kan zich weer verliezen in het maken van muziek. De vriendschap met Lydia doet haar goed, maar ze vindt het nog steeds moeilijk in haar eigen dorp aansluiting te vinden. Henk is tot een belangrijk inzicht gekomen: hij en vrouw zijn zo op elkaar aangewezen geweest dat haar dood hem letterlijk in een isolement heeft gestort. Hij heeft geen vrienden gemaakt in zijn leven en betaalt daarvoor nu de rekening. 

Over Nooit Meer Alleen 
MAX wil met de nieuwe tv-serie inzicht geven in de problematiek en kijkers stimuleren in actie te komen. Presentatrice Martine van Os: "Door overlijden van een dierbare, een scheiding, ontslag of andere factoren kan eenzaamheid het leven langzaam insluipen. En niet iedereen redt het om zelf dat netwerk om hem of haar heen weer op te bouwen." 


Nooit Meer Alleen 
Maandag 7 en dinsdag 8 december 
Om 22.10 uur op NPO 1 
Presentatie: Martine van Os 
www.omroepmax.nl