Hilversum,
10
mei
2017
|
20:49
Europe/Amsterdam

Nipkow- en BANFF Rockie-nominatie voor MAX’ De Zaak Menten

Zojuist werd bekend dat MAX’ dramaserie De Zaak Menten genomineerd is voor de Zilveren Nipkowschijf. Gisteren werd ook bekend dat de dramaserie genomineerd is voor een BANFF Rockie Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. 

Over De Zaak Menten
In De Zaak Menten is te zien hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het scenario van De Zaak Menten is geschreven door Robert Jan Overeem en Jan Harm Dekker op basis van het boek De zaak Menten – Het complete verhaal, geschreven door Hans Knoop. De Zaak Menten is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Omroep MAX. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Cast
De cast van de serie De Zaak Menten bestaat onder anderen uit: Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

#zaakmenten | @ZaakMenten | https://www.facebook.com/zaakmenten