Hilversum,
26
januari
2018
|
15:57
Europe/Amsterdam

Nieuwsweekend en De Perstribune bij MAX op NPO Radio 1

Voor zaterdag 27 en zondag 28 januari staan nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 gepland. In Nieuwsweekend onder meer aandacht voor de op handen zijnde aanval van Turkije op de Koerden. In De Perstribune zijn Aad van den Heuvel en Pascal Bosschaart te gast.

Nieuwsweekend – Zaterdag 27 januari van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
De Turkse president Erdogan wil zijn militaire operatie langs de Turks-Syrische grens als het moet naar het oosten uitbreiden, helemaal tot aan de grens met Irak. Op deze manier wil hij de hele grens vrijmaken van opstandelingen. Journalist Hans-Jaap Melissen en Turkije-correspondent Frederike Geerdink vertellen over de oorzaken en mogelijke desastreuze gevolgen van de op handen zijnde aanval van Turkije op de Koerden.

‘De wonderlijke behoefte van mannen en vrouwen op te gaan in de ander en de gelijktijdige wens de autonomie te behouden, zorgen voor zo veel twisten, eindeloze misverstanden en hartenpijn dat ik er nu al bijna vijftien jaar van kan bestaan. Ik ben een handelsreiziger in liefde. Voor de Volkskrant, De Morgen en LINDA rijd ik het hele land af om vrouwen en mannen te interviewen over hun ervaringen met de liefde.’ Zo begint Corine Koole haar magnum opus over liefde: De zeven wetten van de liefde. In Nieuwsweekend komt ze erover vertellen.

Nu er nog maar één mannelijke noordelijke witte neushoorn over is op aarde, wordt hij bewaakt door bodyguards, haasten journalisten en toeristen zich naar Kenia om hem te zien en zijn wetenschappers vastberaden zijn soort te laten voortbestaan. Documentairemaker Floor van der Meulen volgt al drie jaar de strijd om het bestaan van de laatste noordelijke witte neushoorn op aarde.

Schrijver Tomas Ross geeft in zijn thriller Het verdriet van Wilhelmina gestalte aan een spectaculair pact tussen Wilhelmina en Churchill. Churchill stelt Wilhelmina voor een onverwacht en verschrikkelijk dilemma. Tot haar wanhoop zal ze moeten instemmen met zijn geheime verzoek, waardoor de oorlog een totaal andere wending zal krijgen.

De Perstribune – Zondag 28 januari van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Aad van den Heuvel, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is de éminence grise van de Nederlandse televisiejournalistiek. Hij stond aan de wieg van Brandpunt, de actualiteitenrubriek die momenteel een multimediale doorstart maakt onder de vernieuwde naam Brandpunt+. De naam van Van den Heuvel is in de omroepgeschiedenis ook verbonden aan het succesvolle tv-programma Ook dat nog! en aan de ontstaansgeschiedenis van Omroep LLiNK.

Pascal Bosschaart, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is oud-voetballer van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag. Ooit werd zijn naam in verband gebracht met de absolute top (Manchester United), maar dat bleek uiteindelijk nét iets te hoog gegrepen. Bosschaart werd één keer geselecteerd voor Oranje, maar speelde nooit een interland. Tegenwoordig is hij assistent-trainer bij tweededivisieclub IJsselmeervogels.

Tv-recensent Ron Vergouwen staat in de rubriek Kassie Kijken stil bij de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Vergouwen zet de meest memorabele tv-momenten van de voormalig koningin op een rij. En voor ‘Vliegende Keep’ Jules van der Wardt is het zondag een bijzonder moment. Ruim zeven jaar 'ving' Van der Wardt voor De Perstribune de mooiste sportverhalen. Komende zondag keert de keep terug op zijn nest en kijkt hij - in de allerlaatste 'keep' - terug op de sportverhalen die hem zijn bijgebleven.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend en De Perstribune is MAX goed vertegenwoordigd op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl