Hilversum,
11
juni
2021
|
14:55
Europe/Amsterdam

Nieuwste aflevering van MAX-podcast Werk in Uitvoering online

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

Aflevering 15 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de vrijwilliger.

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? 

Aflevering 15 - vanaf vrijdag 11 juni
Jenneke Bleumers (72) heeft een AOW-uitkering, maar zit beslist niet achter de geraniums. Vervelen doet zij zich nooit. Als vrijwilliger geeft ze rondleidingen en leest ze voor aan dementerenden: "Bij het voorlezen aan dementerenden moet je niet verwachten dat ze de week erna zeggen hoe leuk het was. Het is heel erg in het moment, daar genieten de mensen van en dan is het afgelopen." Ook schildert Jenneke met ouderen, is ze gastvrouw bij concerten en rijdt ze de mensen naar culturele uitjes. "Soms begeleid ik de mensen naar voorstellingen waarvan je het nooit in je hoofd zou halen om er naar toe te gaan. En dan denk je 'goh, dat was toch wel heel apart en leuk." Daarnaast speelt Jenneke cello, heeft ze elke dinsdag orkestrepetitie, golft ze en loopt ze dagelijks met haar hond op de hei. Ze prijst zichzelf gelukkig met een enorme dosis positiviteit en blijft bezig zolang haar gezondheid dat toelaat.

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
20 afleveringen

Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast