Hilversum,
15
mei
2017
|
12:17
Europe/Amsterdam

Nieuws uit nieuw MAX-programma Kunstraadsels

Donderdag 1 juni

Beroemd schilderij Ferdinand Bol blijkt eeuwenlang verkeerde titel te dragen

In het nieuwe MAX-programma Kunstraadsels staat iedere aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. In het programma wordt de kunstwereld op z’n kop gezet door baanbrekende ontdekkingen. Op donderdag 1 juni om 20.25 uur is op NPO 2 te zien hoe professor Frans Grijzenhout een raadsel rond een beroemd schilderij van Ferdinand Bol ontrafelt.

Aflevering 1 – donderdag 1 juni om 20.25 uur op NPO 2
In de eerste aflevering wordt een bekend schilderij van de beroemde 17e-eeuwse schilder Ferdinand Bol aan een grondig onderzoek onderworpen. Het is een prachtig portret van een achtjarige jongen. Er wordt al eeuwen verondersteld dat het om de zoon van de schilder zou gaan. Professor Grijzenhout en zijn team van onderzoekers kunnen in ieder geval vaststellen dat dit niet het geval is. Maar wie is het dan wel? U ziet het antwoord in Kunstraadsels.

Over Kunstraadsels
In de zesdelige serie Kunstraadsels staat iedere aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. Samen met een team van kunsthistorici, bestaande uit Sophia Thomassen en Julia van Marissing, raadpleegt professor Grijzenhout archieven, deskundigen en gebruikt hij technische middelen om uit te vinden wie de afgebeelde personen op de beroemde portretten zijn of waar de geschilderde locaties zich bevinden. Aan het eind van iedere aflevering blijkt wat de maandenlange uitgebreide speurtocht heeft opgeleverd. U wordt meegenomen in fascinerende zoektochten, vol met dwaalsporen en valkuilen.

BankGiro Loterij
Kunstraadsels wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij dragen bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2016 ruim 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Met het programma Kunstraadsels wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

MAX: Kunstraadsels (6 afleveringen)
Vanaf 1 juni
Elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Professor Frans Grijzenhout
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/Kunstraadsels | #kunstraadsels | @kunstraadsels