Hilversum,
29
februari
2024
|
09:29
Europe/Amsterdam

Nieuwe serie over bijzondere Nederlandse landgoederen bij MAX op NPO 1

Nederland kent ongeveer 1.200 kastelen en buitenplaatsen. Daarvan zijn er nog zo'n 600 in particulier bezit, waarvan de helft wordt bewoond door de eigenaar. In Liefde voor het Landgoed volgen we zes bijzondere bewoners van die Nederlandse kastelen en buitenplaatsen. Zij hebben de missie om het familielandgoed te behouden voor de volgende generaties. Liefde voor het Landgoed, met voice-over door André van Duin, is vanaf vrijdag 12 april om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

Voor veel bewoners geldt dat het landgoed al generaties lang in handen van de familie is. De bewoners is er dan ook alles aan gelegen om deze fantastische plek vol cultureel erfgoed te behouden en te blijven bewonen. Zelfs als dat betekent dat men zelf de verfkwast ter hand moet nemen, kaplaarzen moet aantrekken of op de grasmaaier moet klimmen om de uitgestrekte tuinen te onderhouden. Want waar de overgrootouders vaak nog konden terugvallen op tientallen personeelsleden en er genoeg oud geld was om in weelde en overvloed te leven; anno 2024 is het hebben en onderhouden van een landgoed vaak een financiële uitdaging. In Liefde voor het Landgoed zien we hoe Nederlandse landgoedbewoners met creativiteit, ondernemerslust en passie strijden voor het behoud van hun landgoed. 

De 93-jarige barones - vrijdag 12 april om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Bij elke afweging denk je als landgoedbeheerder aan de volgende generatie(s). Willem en Aert van landgoed Maarsbergen willen allebei hun ouders opvolgen. Maar dan moet het hoofdhuis wel eerst gemoderniseerd worden. De 93-jarige Agnes Kamerlingh Onnes-barones van Dedem woont nog op kasteel Vosbergen. Maar ook een barones heeft uiteindelijk wat hulp nodig om zelfstandig te blijven wonen. Agnes krijgt hulp van de thuiszorg en haar twee dochters, die samen de mantelzorgtaken op zich nemen.

De informatie over de overige afleveringen van Liefde voor het Landgoed is te vinden op onze perssite.

Liefde voor het Landgoed
Vanaf vrijdag 12 april 
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Voice-over: André van Duin