Hilversum,
09
januari
2018
|
16:29
Europe/Amsterdam

Nieuwe serie Bed & Breakfast bij MAX

Vanaf 15 februari kan de kijker weer genieten van een nieuwe serie Bed & Breakfast bij MAX. Zeven nieuwe en vermakelijke afleveringen lang testen b&b-houders elkaars onderneming. De gasten mogen zelf bepalen wat zij hun verblijf waard vinden. Aan het eind van elke aflevering krijgen de b&b-eigenaren te horen welke bed & breakfast het hoogste percentage van de kamerprijs betaald krijgt en als beste wordt beoordeeld. Het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast is vanaf 15 februari elke donderdag rond 21.25 uur te zien op NPO 1.

Seizoen 8 van Bed & Breakfast is gevuld met bijzondere accommodaties en eigenaren. Iedereen geeft zijn eigen invulling aan het begrip ‘gastvrijheid’. De meesten gaan bij het inrichten van de b&b-kamers uit van hun eigen smaak. De bezoekende b&b-houders hebben daar zo hun eigen ideeën over en steken deze vaak niet onder stoelen of banken. Dit seizoen slapen b&b-gasten onder meer naast een vuurtoren, in roze en groene kamers, in gebloemde kamers, in een vliegtuig, in kamers van beton, in een b&b-kamer die alleen bereikbaar is middels een vlizotrap, in historische panden, twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeshuizen, in stadscentra én op het platteland. Alle mogelijke locaties komen voorbij. En de b&b-logees vinden daar ook in deze serie weer het nodige van.

Aflevering 1 – 15 februari om 21.20 uur op NPO 1
Het seizoen begint in Utrecht, waar de b&b-houders logeren in een historisch pand aan de Vecht. In deze voormalige buitenplaats kunnen gasten ervaren hoe rijke stadsbewoners vroeger hun vrije tijd doorbrachten. De tweede b&b bevindt zich in onze hoofdstad. Hier duiken de b&b-collega’s in het verleden van Amsterdam en slapen ze onder straatniveau. De aflevering wordt afgesloten in Noord-Brabant, waar de b&b-houders een bezoek brengen aan het plaatselijke klooster. De nacht brengt het gezelschap door in kleurrijke kamers, die door de eigenaresse zijn gedecoreerd en ingericht. Om voedselverspilling tegen te gaan, dienen gasten vóór het ontbijt een keuzelijst in te vullen. Natuurlijk zijn er altijd gasten die dan toch de hele lijst aankruisen.

Aflevering 2 – 22 februari om 21.20 uur op NPO 1
In de tweede aflevering overnachten de b&b-houders in de binnenstad van Rotterdam en in een oud dijkhuis in Gelderland. De groep eindigt in een heus vliegtuig in een achtertuin in Noord-Brabant. In Rotterdam spendeert het gezelschap de middag op het water. Eerst in een watertaxi en daarna op een cruiseschip. Ook krijgen de gasten een rondleiding door een kasteel en nemen ze deel aan een middeleeuwse muzieksessie. Tot slot leren ze alles over wijn: hoe maak en proef je het nou eigenlijk?

Bed & Breakfast (zeven afleveringen)
Vanaf donderdag 15 februari rond 21.25 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

#benb | @bnbMAX