Hilversum,
12
mei
2017
|
11:37
Europe/Amsterdam

Nieuwe reeks Hollandse Zaken bij MAX

Vanaf 1 juni stevige live-gesprekken over belangrijke kwesties

Donderdag 1 juni rond 21.10 uur begint een nieuwe reeks afleveringen van het journalistieke gespreksprogramma Hollandse Zaken op NPO 2 bij MAX.

Presentator Cees Grimbergen: ‘Met gedreven gasten over spannende thema’s die Nederlanders aan het hart gaan, zullen we ook deze zomer onze kijkers boeien.’

Sinds 2011 is Hollandse Zaken een van de spraakmakende programma’s van MAX. De kijker krijgt er wekelijks alle geluiden en kleuren uit de samenleving opgediend.

Hollandse Zaken maakt live-televisie over vele kwesties. Soms zoemt het in op de actualiteit van de dag, vaker behandelt het tijdloze thema’s. Het programma signaleert trends en tijdsverschijnselen. Want wie worstelt niet met dilemma’s rond relaties en liefde, opvoeding, het levenseinde en gezondheid?

Het MAX-programma kiest in deze zevende reeks opnieuw voor onderscheidende televisie. Hollandse Zaken is een van de weinige programma’s waar consequent gewone burgers aan het woord komen. Nederlanders die ruzie maken over de erfenis, zich als grootouder gedwongen voelen veel op de kleinkinderen te moeten passen of die vrezen nooit meer een betaalde baan te krijgen. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

Het programma onderscheidt zich van andere live gespreksprogramma’s. Feiten en ontwikkelingen zijn voor de redactie het uitgangspunt. En daarna: hoe worden die ontwikkelingen beleefd? Meningen, op de Nederlandse televisie zo veel gehoord, komen op de derde plaats.

In de nieuwe reeks besteedt Hollandse Zaken onder meer aandacht aan de druk op artsen om euthanasieverzoeken in te willigen. Andere thema’s die aan bod zullen komen: grote leeftijdsverschillen in liefdesrelaties, hoe dementie van een gezinslid hele families in de greep houdt, het stijgend aantal burn-out-klachten onder twintigers en dertigers en de consequenties van het grote aantal samengestelde gezinnen dat het niet redt. En ook: hoe staat het toch met integriteit, in de financiële sector met de mond beleden, maar vaak niet toegepast?

Hollandse Zaken zet de kijker aan het denken. En wijst een mogelijke weg door het soms ingewikkelde bestaan. Het illustreert maatschappelijke kwesties en dilemma’s. Op een serieuze manier zonder de luchtigheid uit het oog te verliezen. Het maakt zaken bespreekbaar zonder kant-en-klare oplossingen te bieden.

MAX: Hollandse Zaken (14 afl.)
Vanaf 1 juni iedere donderdag rond 21.10 uur op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen

www.maxvandaag.nl | @Hollandsezaken | #Hollandsezaken